Wake voor overleden kippen in Krottegem

Met de actie hopen ze dat de kippen opnieuw naar hun oorspronkelijke locatie verhuizen. © (foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Inwoners van Krottegem organiseerden vrijdagavond een stille wake nadat enkele kippen uit Kippegem overleden zijn. Dat komt door de nieuwe locatie aan de overkant van de oorspronkelijke plaats, in de volle zon.

Sinds enkele weken is Kippegem, de kippenren op Krottegem, verhuisd van locatie. “De reden daarvoor is het aanpalende monument”, vertelt Frank Wauters, de man achter Café Breda.

“Er kwam wat protest vanuit de vaderlandslievende verenigingen die dit een belediging vonden voor de oudstrijders. Daarmee zijn ze naar schepen Dirk Lievens gestapt. Als compromis werden de kippen verhuisd naar de overkant van de straat. Dat is niet echt ideaal voor de kippen want ze hebben daar geen struiken of bomen waar ze in de schaduw kunnen zitten en dat is wel belangrijk voor kippen. Onlangs was er de hitte met als resultaat dat er drie kippen gestorven zijn. Om dit aan de kaak te stellen hebben de klanten van Café Breda de handen in elkaar geslagen en ludiek actie gevoerd door grafzerkjes te plaatsen aan de kippenren want het zou jammer zijn, mocht dit mooi initiatief zo ten onder gaan.”

Vrijdagavond was er dan een nieuwe actie met een stille wake. Op die manier willen ze hun ongenoegen extra in de verf zetten. Ze hopen dat de kippen opnieuw naar hun oorspronkelijke locatie verhuizen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier