WaiWai-zwemacademie bereikt limiet: “Grote nood aan inhaalbeweging”

Redactie KW

WaiWai-zwemacademie viert haar eerste verjaardag en blikt terug op een succesvol jaar in het zwembad van Lago Club Zwevegem. Dit jaar verwelkomt de club 290 kinderen om te leren zwemmen.

In september 2019 startten 196 kinderen onder begeleiding van de gekwalificeerde lesgevers van WaiWai aan hun eerste ontdekkingstocht van de wondere waterwereld of zetten ze hun zwemlessen verder volgens de leerlijn van het ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer). Dit jaar verwelkomt de zwemacademie maar liefst 290 kinderen om te leren zwemmen.

“In juli en augustus organiseerde WaiWai snelcursussen om het zwemniveau van de kinderen op te krikken na de noodgedwongen tijdelijke sluiting van de zwembaden”, aldus centrumcoördinator Petra Santy. “Zowel ouders als kinderen waren enthousiast over dit initiatief.”

Volgens Fubei Vanhuysse, coördinator van de zwemacademie, was er een grote nood aan deze inhaalbeweging: “De zwemlessenreeks was een groot succes. 103 zwemmers sprongen opnieuw in het water om in een versneld tempo te leren zwemmen en hun brevet te behalen. Deze leerlingen kunnen dit jaar overstappen naar een nieuwe groep waardoor er meer ruimte gecreëerd werd voor starters in de lessenreeks.”

December

Op 9 september ging de nieuwe zwemlessenreeks van start in het zwembad in Zwevegem. “Dankzij een efficiënte planning kunnen we een maximum aantal kinderen verwelkomen zonder de gepersonaliseerde aanpak in kleine groepjes te verliezen. Zelfs de meeste ouders die hun kinderen inschreven op de wachtlijst kregen goed nieuws.”

De interesse blijft groot maar alle groepen zijn volzet. Er volgen nog twee lessenreeksen dit schooljaar waarvan de volgende op 9 december begint. Inschrijvingen gaan van start in de week van 16 november op de waiwai.lagozwevegem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier