Stefaan Vanneste werd, samen met zijn echtgenote, rond zaterdagnacht rond 1 uur abrupt gewekt door de buren. "Met de slaaproes in de ogen kreeg ik te horen dat mijn wagen in brand stond, ik had eerst moeite om het te geloven, maar de realiteit van het verhaal drong al erg snel tot mij door." De brandweer was razendsnel ter plaatse en kon vermijden dat het voertuig, een Ford personenwagen, volledig tot as werd herleid. "Mijn wagen is toch rijp voor de schroothoop, wie wil mij zoiets aandoen", aldus een ontredderde Stefaan.

Tijdens het blussen van het voertuig werd de brandweer opnieuw opgeroepen, ditmaal voor een brand in een tuinhuis slechts enkele tientallen meters verder. Het tuinhuis viel volledig ten prooi aan de genadeloze vlammenzee, er vielen geen slachtoffers. De brandweer merkte wel sporen van brandversnellers op, waardoor al snel een vermoeden van kwaad opzet rees. Dit vermoeden werd later door een branddeskundige bevestigd.

De politie kon, mede dankzij een atypische trui die werd gevonden op de plaats, snel een verdachte in de boeien slaan. K.V. (29), eveneens een Lauwenaar, zou in aangeschoten toestand de Chiro-fuif in Hoeve Delaere hebben verlaten. Om een tot nu toe nog onbekende reden sloegen de stoppen door, leefde hij zich eerst uit op tientallen fietsen om zich daarna te richten op de wagen en het tuinhuis. De verdachte werd maandagvoormiddag voor de onderzoeksrechter gebracht en blijft aangehouden.

(CLL)

Stefaan Vanneste werd, samen met zijn echtgenote, rond zaterdagnacht rond 1 uur abrupt gewekt door de buren. "Met de slaaproes in de ogen kreeg ik te horen dat mijn wagen in brand stond, ik had eerst moeite om het te geloven, maar de realiteit van het verhaal drong al erg snel tot mij door." De brandweer was razendsnel ter plaatse en kon vermijden dat het voertuig, een Ford personenwagen, volledig tot as werd herleid. "Mijn wagen is toch rijp voor de schroothoop, wie wil mij zoiets aandoen", aldus een ontredderde Stefaan.Tijdens het blussen van het voertuig werd de brandweer opnieuw opgeroepen, ditmaal voor een brand in een tuinhuis slechts enkele tientallen meters verder. Het tuinhuis viel volledig ten prooi aan de genadeloze vlammenzee, er vielen geen slachtoffers. De brandweer merkte wel sporen van brandversnellers op, waardoor al snel een vermoeden van kwaad opzet rees. Dit vermoeden werd later door een branddeskundige bevestigd.De politie kon, mede dankzij een atypische trui die werd gevonden op de plaats, snel een verdachte in de boeien slaan. K.V. (29), eveneens een Lauwenaar, zou in aangeschoten toestand de Chiro-fuif in Hoeve Delaere hebben verlaten. Om een tot nu toe nog onbekende reden sloegen de stoppen door, leefde hij zich eerst uit op tientallen fietsen om zich daarna te richten op de wagen en het tuinhuis. De verdachte werd maandagvoormiddag voor de onderzoeksrechter gebracht en blijft aangehouden.(CLL)