Wagen brandt uit op ei in Kortrijk

De wagen vatte spontaan vuur. © CL
Christophe Lefebvre

Zaterdagmiddag ontstond brand in het motorcompartiment van een auto op het ei van Kortrijk. Niemand raakte gewond en de brandweer kreeg de brand snel onder controle.

Het was de bestuurder zelf, een jonge kerel uit Ledegem, die alarm sloeg. “De rit verliep vlekkeloos totdat ik op het ei rond Kortrijk terecht kwam” zucht hij. “Ik kreeg plots de melding dat het vermogen van mijn voertuig, een recente Volvo, weggevallen was. Er kwam eveneens al rook vanonder de motorkap dus ik wist al snel hoe laat het was. Ik kon mijn wagen zelf nog aan de kant zetten en wachten op de hulpdiensten”.

De brandweer, die vertrok vanuit de nabijgelegen kazerne, was snel ter plaatse en kreeg ook nagenoeg meteen de situatie onder controle. “Er was van een uitslaande brand niet echt sprake” klonk het bij de officier ter plaatse. “Het gros van het motorgedeelte is gesmolten en er was heel wat rookontwikkeling. Voor ons was het dus ook een kwestie om het geheel te blussen om zo af te koelen. We moeten naar alle waarschijnlijkheid kijken in de richting van een technisch mankement”.

Niemand raakte gewond en door het snel ingrijpen van de bestuurder werd ook de verkeershinder tot een absoluut minimum herleid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.