Waarom voetbalvaders na de wedstrijd blijven plakken…

De U13 van Mandel United hield vorige donderdag een Halloweentraining. © (foto CLY)
Redactie KW

Als de zonen samen voetballen, dan schept dat ook vaak een band tussen de ouders. Zeker als de ploeg jarenlang samen blijft. Zo heb je bij Mandel United ook de Football Dads, de papa’s van de U13-shotters. En die doen meer dan gewoon de spelers aanmoedigen langs de zijlijn…

In 2017 zijn de Football Dads ontstaan uit vaders die langs de lijn stonden om hun voetballende zonen aan te moedigen. “Onze zonen spelen al samen vanaf de U7 bij het toenmalige KFC Izegem, nu dus Mandel United. Vooral de nabesprekingen na wedstrijden en trainingen namen en nemen nog veel tijd in beslag”, gekscheert Francis Lecluyse.

In het verleden werd op het einde van het seizoen een slotfeestje gehouden. Vorig seizoen werd besloten de leuke extra-sportieve initiatieven van trainer Dimitri Van Troyen zoals een Rode Duivel- en Halloweentraining (zie foto) te ondersteunen. “Toen ook besloten werd om het goede doel te steunen, sprongen ook de Football Dads op de kar. “Na heel wat intense vergaderingen werden al snel andere uitdagingen gevonden. De activiteiten van de kinderen (van een bowlingnamiddag tot hotdogs à volonté) worden gesteund, maar ook wordt elk jaar opnieuw een goed doel gekozen. Dit jaar viel de keuze daarbij in het kader van De Warmste Week op de vzw Kiekafobee. De Football Dads beseffen heel goed dat hun kinderen gezond en wel door het leven stappen, maar dat er ook kinderen zijn die dit niet mogen ervaren. Kiekafobee is een vzw die gezinnen met kinderen met een levensbedreigende ziekte een vakantie aan zee aanbiedt.”

Enkele van de Football Dads met v.l.n.r. Francis Vanderhaeghe, Christophe Verhelle, Francis Lecluyse, Dieter Vermaut en Niko Hoornaert. (foto CLY)
Enkele van de Football Dads met v.l.n.r. Francis Vanderhaeghe, Christophe Verhelle, Francis Lecluyse, Dieter Vermaut en Niko Hoornaert. (foto CLY)© (foto CLY)

En om wat geld in het bakje te brengen, zetten de papa’s zichzelf aan het werk. Zo organiseren ze op vrijdag 22 november in het JOC een kaarting. Een kaart kost 1,5 euro, voor een tafel betaal je 5 euro. Er wordt gekaart om Kasteelbier. Maar ook tijdens de kerstmarkt, dit jaar in het weekend van 21 en 22 december, zullen de voetbalvaders actief zijn. Ze pakken er met een unieke stand uit, eentje waar je niet naast zal kunnen kijken.

Kaarten te verkrijgen bij de Football Dads, via francis@dlv-izegem.be of in het Axa-kantoor in de Abelestraat 23.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier