Waarom verdient Karl Vannieuwkerke je stem voor West-Vlaams ambassadeur?

Redactie KW

Wie sport zegt, zegt Karl Vannieuwkerke. De sportverslaggever begon zijn carrière bij FocusTV en verkaste in 1997 naar de VRT. Hij groeide daar door als commentator en zette zichzelf op de kaart met de talkshow ‘Vive le vélo’, gelinkt aan de Ronde van Frankrijk, dat hij ook uitbouwde tot heus merknaam. Sinds een paar jaar is zijn naam ook verbonden aan de verslaggeving van onder meer de Olympische Spelen, het EK en WK voetbal. Dit zijn drie redenen waarom zij je stem verdient.

1. Karl bezorgde ons een vlekkeloze zomer vol koers

Met onder meer de Tour de France, Tour de France Femmes en het WK Wielrennen bezorgde Karl in zijn hoedanigheid voor een vlekkeloze verslaggeving van verschillende sportevents. Dit najaar zet hij mee zijn schouders onder de verslaggeving van de Rode Duivels op het WK Voetbal.

2. SMS-actie van ‘Vive le vélo’ leverde net geen kwart miljoen op

Ook dit jaar werd in de wielertalkshow ‘Vive le vélo’ een SMS-actie opgezet voor Kom op tegen Kanker. Sinds 2015 wordt de opbrengst aan de organisatie geschonken. Onder meer twee shirts van Wout van Aert waren bijzonder populair, waardoor de totaalopbrengst op 249.373 euro stond. Dat was meteen ook een record.

3. Hij beroert de West-Vlaming met een column

Elke week pent Karl in De Krant van West-Vlaanderen een column, waarbij hij opmerkelijke figuren aanschrijft. Dat kan gaan van mensen waar hij naar opkijkt tot figuren die een opvallende mediapassage hadden.


Stem hier op Karl.