Waardig afscheid van jonge mama die bezweek aan drugs en aanstekergas

Jean Pierre Terryn

In een bomvolle Sint-Eligiuskerk in Sint-Eloois-Vijve is woensdagvoormiddag tijdens een serene uitvaartplechtigheid waardig afscheid genomen van Tatjana Vandecasteele.

De 19-jarige, ongehuwde moeder van een jongetje van tien maanden bezweek een week eerder aan een hartfalen na het nemen van een cocktail van drugs en aanstekergas. Pastoor Patrick Leenknecht, die in de dienst voorging, zinspeelde een paar keer op de omstandigheden waarin Tatjana Vandecasteele onverwacht heen ging. “Het onbedachtzaam experimenteren met vreemde dingen heeft Tatjana het leven gekost. Vergeef haar wanneer ze verkeerd handelde. Heer, draag haar niettemin in uw hart.” Naast haar familie, die na jaren weer verenigd was, woonden vele vrienden en vriendinnen de uitvaartmis bij. Onder de rouwenden bevond zich ook haar nieuwe vriend.

“Vergeef haar wanneer ze verkeerd handelde. Heer, draag haar niettemin in uw hart”

Het was in zijn appartement in Waregem dat Tatjana Vandecasteele uit Desselgem het leven liet. Ze had haar zoontje bij zich. Haar partner kreeg die avond het bezoek van een van zijn vrienden. De drie gebruikten drugs en snoven gas van een aansteker. Om het effect te verhogen, lieten ze eerst een plastic zak vollopen met gas, om die dan te inhaleren.

Een bezorgde moeder

Tatjana voelde zich onwel en raakte bewusteloos. Uiteindelijk begaf haar hart. De twee jongens alarmeerden de hulpdienst, maar tevergeefs. Het duo is verhoord, maar niet opgepakt omdat er geen aanwijzingen van geweld zijn. De baby verbleef enkele dagen in het ziekenhuis en wordt in een instelling geplaatst.

De familie gelooft nog altijd niet dat Tatjana drugs gebruikte. “Ze was blij dat ze een nieuwe vriend had. Bovendien was ze een bezorgde moeder. Tatjana was niet ziek. Niets wees erop dat ze drugs gebruikte. Zingen was haar enige vrije hobby”, aldus haar moeder.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier