Waals duo riskeert celstraf voor diefstal van spelersmateriaal Club Brugge

Redactie KW

Twee Walen riskeren tien en vier maanden cel voor diefstal van een zak met spelersmateriaal van Club Brugge uit een bergruimte van het Jan Breydelstadion. “Ik was dronken”, verklaarde een van de mannen.

Op 6 maart vorig jaar zakten G.B. (47) en M.G. (36) uit het Waalse Florennes af naar Brugge. Het duo begaf zich naar het Jan Breydelstadion waar ze uit een bergruimte een zak met spelersmateriaal van Club Brugge meegraaiden. Familieleden van de conciërge konden de twee evenwel op heterdaad betrappen waarop ze er vandoor gingen in hun BMW.

Dankzij camera’s met nummerplaatherkenning kon de politie de twee nog diezelfde dag onderscheppen en inrekenen. Ze kregen van het parket een minnelijke schikking aangeboden maar omdat ze die niet betaalden werden ze voor de Brugse strafrechtbank gedaagd.

De procureur vroeg maandag tien maanden cel voor G.B., die al meerdere veroordelingen opliep voor diefstal. M.G. kijkt aan tegen vier maanden cel. Hij kon als enige van de twee verhoord worden en verklaarde toen dat hij te veel gedronken had.

De twee kwamen niet opdagen voor hun proces. De uitspraak volgt op 20 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier