WAAK Kuurne verwelkomt met Ricardo zijn 2.000ste medewerker

Het maatwerkbedrijf WAAK in de industriezone Heule-Kuurne verwelkomde vrijdag plechtig zijn 2.000ste werknemer. De eer valt te beurt aan de 21-jarige Ricardo Meyfroidt. Hij is zopas begonnen bij de afdeling metaal en assemblage aan de Vijverhoek in Kuurne. Ook de burgemeesters van Kuurne en Kortrijk kwamen hem feliciteren.

2000e werknemer Ricardo – in de limousine waarin hij naar huis gebracht werd – en verder v.l.n.r. Ingrid Mullebrouck (pedagogisch directeur BuSO De Hoge Kouter), Mia Cattebeke (directeur De Hoge Kouter), burgmeester Francis Benoit (Kuurne), Veerle Ardenoy (WAAK), burgemeester Vincent Van Quickenborne (Kortrijk), Piet Blondeel (De Hoge Kouter) en Nico Vannieuwenhuys (WAAK). © NM

Het was een trotse WAAK-directeur Tim Vannieuwenhuyse die kon melden dat men na een periode van status quo men de jongste jaren weer kan aanwerven. Geen tijdelijke taken of seizoenswerk maar duurzame jobs. Daarnaast wordt men ook geconfronteerd met veroudering en bijgevolg pensionering. Zo zorgde het aanwerven van 250 medewerkers in 2018 maar voor een nettogroei van 50. Een team gaat voortdurend op zoek naar medewerkers, want ook voor ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ is de werfreserve bijna uitgeput. Daarnaast is er het zoeken naar voldoende werkvolume: het economische en het sociale gaan hand in hand.

Ricardo Meyfroidt uit de Tinekenslaan in Heule liep tot nu toe school in BuSo De Hoge Kouter in Kortrijk. Vorig jaar kreeg hij eerst een stage van vijf weken om kennis te maken met de verschillende WAAK-afdelingen, om zodoende na te gaan wat hem het best zou liggen. Het voorbije schooljaar werd hij dan stapsgewijze voorbereid op de job: eerst vier dagen school en één dag werken, om te evolueren naar één dag school en vier dagen werken. Uiteindelijk kreeg hij woensdag zijn vast arbeidscontract.

Directeur Vannieuwenhuyse richtte zich tot Ricardo met enkele mooie dialectwoorden die hij goed moest onthouden: “Je komt hier om te werken en je moet niet per se de beste zijn, maar je moet je weiren! Verder hopen we dat je zult jeunen of geneiren. Je werkt ook niet alleen maar thope met vele collega’s. Ten slotte hoop ik dat je elke dag met veel goeste zult komen werken.”

De Kuurnse burgemeester Francis Benoit zegde van zijn kant preus te zijn met een bedrijf als de WAAK – de afkorting staat voor Werkplaats Aangepaste Arbeid – dat zoveel kansen biedt aan zoveel mensen. Burgemeester Vincent Van Quickenborne noemde de groei van de WAAK indrukwekkend en wees erop dat stad Kortrijk zelf klant is, met name voor het groenonderhoud.

Ricardo zelf is best tevreden met zijn eerste echte werkervaring. “Het valt goed mee”, ze hij. “Het was wat warm deze week, maar ik heb me er niets van aangetrokken.” Hij mocht daarna alle medewerkers trakteren op een ijsje en zelf werd hij dan met een limousine naar huis gebracht… “Maar dat zal niet elke dag zo zijn”, lachte de directeur.

(NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.