W-Fest verhuist opnieuw naar half augustus: “Bijna alle headliners kunnen we behouden”

Redactie KW

Het coronavirus noopt de organisatoren van W-Fest het geplande festival van mei in en rond Waregem Expo te verplaatsen naar het weekend van 14 tot 17 augustus. Hetzelfde tijdstip dus als vorig jaar.

“Op 10 maart hadden we nog het volste vertrouwen om W-Fest 2020 plaats te laten vinden op de bekende data in mei”, verduidelijkt persverantwoordelijke Yves Goemaere. “Nu is het zonder meer een goed bestuurlijk voornemen om de gezondheid van de W-Fest-familie honderd procent te garanderen en ons spreekwoordelijk ‘plan B’ uit de kast te halen. Het festival wordt dus inderdaad opnieuw uitgebouwd tijdens ons vertrouwd hemelvaartweekend van 14 tot 17 augustus. De volledige line-up van de vierdaagse werd aangepast volgens de beschikbaarheid van de bands. Met trots kunnen we melden dat bijna alle headliners ‘on board’ gebleven zijn. We zijn er zelfs in geslaagd om twee iconische bands toe te voegen aan onze affiche. We hebben het dan over de eenmalige reünie van The Neon Judgement en de Farewell Tour van Kid Creole & The Coconuts.”

Twee extra concerten

“We organiseren met ons ongelooflijk dynamisch team dit jaar niet alleen W-Fest, maar staan ook in voor het eenmalige Belgische concert van The Jacksons op zaterdag 29 augustus”, oppert Yves trots. “Daarnaast staan we ook garant voor de organisatie van Waregem Metal Day op 28 november.”

Yves Goemaere (52) is geboren in Zwevegem en woont sinds de zomer van 2017 in de Schoolstraat in Deerlijk. Hij is wettelijk samenwonend met Dominique Moreels (47). Hij heeft een zoon Gertjan (26) en een dochter Jantien (24). Hij studeerde marketing en communicatie en is zelfstandig consultant in export en sales, voornamelijk als sales director binnen de groep Destrooper van de familie Vandermarliere.

Boeiende contacten

Hij is de voormalige voorzitter van voetbalploeg Blauwvoet Otegem en was ook tien jaar gemeenteraadslid in Zwevegem. In beide gemeenten werkte hij mee aan tal van activiteiten en organisaties. Hij houdt vooral van new wave, synth en punk. Ook andere muziekgenres kunnen hem boeien als de sound en teksten maar goed zitten.

“Na mijn verhuis naar Deerlijk heb ik mijn ‘overactief’ sociaal leven heel grondig afgebouwd”, vertelt hij. “Ik werk nu nog enkel nog heel gericht aan projecten zoals Levensloop. In 2018 ben ik betrokken geraakt bij W-Fest. Ik ben ook mede-aandeelhouder en als persverantwoordelijke coördineer ik alle contacten. De klemtoon daarbij ligt bij het begeleiden van de nationale en internationale pers tijdens het festival zelf. Zo kom ik nauw in contact met de artiesten en hun management. Best wel boeiend.”

Alle info en tickets: www.w-festival.com

(Philippe Peers)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.