Vzw Volleyoverleg Kortrijk is opgedoekt, nieuw initiatief staat in de steigers

Marke-Webis is momenteel de hoogst spelende club uit de regio. © foto Bart
Redactie KW

Onder impuls van Kortrijks schepen van Sport Arne Vandendriessche wil men de volleybalclubs nog intensiever laten samenwerken met als ultieme doel opnieuw een club op het hoogste niveau te krijgen.

VZW Volleyoverleg werd opgericht in 2004 en was een samenwerkingsverband tussen de Kortrijkse volleyclubs onder het motto: “Eendracht maakt macht”. Het volleyoverleg startte aanvankelijk met de organisatie van een jaarlijks volleybalweekend eind augustus. Ze organiseerden een toernooi waarop de Kortrijkse clubs, zowel jeugd als senioren, zich konden meten met toppers in de regio. Gevolgd door een topaffiche à la Roeselare-Maaseik of de Yellow Tigers tegen Tsjechië. Dit toernooi groeide uit tot de katalysator die het Kortrijkse volley internationaal op de kaart zette. Zowel de Red Dragons als de Yellow Tigers vierden stevige overwinningsfeestjes in de catacomben van de Lange Munte.

“Het is dan ook in die geest dat we het overleg een nieuw elan willen geven”, legt schepen van Sport Arne Vandendriessche uit. “We steken een tandje bij en zetten in op een nog intensievere samenwerking. Het vernieuwde volleyoverleg komt tweemaandelijks samen om te kijken hoe we het Kortrijkse volley kunnen stimuleren. Ik geloof dat dit start bij de jeugd, daarom werd er budget vrijgemaakt om iemand aan te werven als jeugdcoördinator voor het volleybal in Kortrijk. Deze persoon heeft als kerntaak om de gemeenschappelijke jeugdwerking van de clubs te versterken en te verbreden. Kandidaturen zijn nog steeds welkom.”

“Mijn grote wens voor het volley is om op termijn opnieuw een club uit de regio in Eredivisie te zien spelen”, eindigt Vandendriessche. “Enkel samen zullen we dit kunnen verwezenlijken. De aanstelling van een jeugdcoördinator is alvast een stap in de goede richting om de volleyclubs in onze streek nog dichter bij elkaar te brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier