https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vzw TOV start verschillende nieuwe initiatieven

Sylvie en Peter van vzw TOV zijn elke woensdagnamiddag van 13.30 tot 16 uur aanwezig in PC Den Hazelt waar je vrijblijvend kan binnenspringen. © Stefaan Beel
Redactie KW

TOV vzw (Talenten Ontwikkelen tot Vaardigheden) is als kleinschalige organisatie al zes jaar actief in de regio midden-West-Vlaanderen (de gemeenten rond Roeselare, Izegem en Tielt) vanuit de Kloosterstraat 3 in Rumbeke.

Directeur Hilde Vens legt uit wat TOV doet. “Via ons aanbod revalidatie en arbeidscoaching helpt TOV iedereen met een psychische kwetsbaarheid uit deze ruime regio om sterker in het leven te staan, terug een plekje in eigen gezin, buurt, maatschappij te vinden en ook weer voldoening te vinden in een passende job of opleiding.”

“Door onze ligging pal in het centrum van Rumbeke én met onze herstel- en toekomstgerichte werking zijn we als TOV uniek en totaal anders dan het aanbod van klinische behandelunits of dagbehandeling op grotere campussen. De geïndividualiseerde werking in TOV sluit immers naadloos aan op ieders eigen realiteit en op de concrete doelen van élke deelnemer aan het programma. Bovendien geeft TOV de garantie dat er vrij snel kan opgestart worden nadat de intake is afgerond.”

Mentaal welzijn

Directeur Hilde Vens verduidelijkt twee nieuwe initiatieven. “De gewone burger vindt niet altijd waar hij terechtkan met vragen rond mentaal welzijn of durft de stap niet zetten naar het specifieke aanbod. Mocht er info gegeven worden op een plaats waar men mee vertrouwd is en vlot binnenstapt, dan kan dit helpen.”

“Daarom kan je sinds begin september, elke woensdagnamiddag (13.30 tot 16 uur) in PC Den Hazelt bij onze TOV-medewerkers Peter en Sylvia terecht. Spring gerust eens binnen als je het psychisch lastig hebt, of je nood hebt aan een babbel, of wil horen wat TOV voor je kan doen.”

“We stellen ook vast dat voor bepaalde mensen met mobiliteitsproblemen de afstand vanuit Tielt en omgeving naar de hulpverlening in Rumbeke niet vanzelfsprekend is”, vervolgt directeur Hilde Vens. We kunnen geen tweede centrum in Tielt openen, maar voorzien wel een antennepunt in Tielt.”

“Joke Vandevoorde, onze arbeidscoach van TOV, zal elke donderdag van 13 tot 17 uur in het Sint-Andriesziekenhuis aanwezig zijn voor al wie uit de Tieltse regio psychische problemen heeft en/of nood heeft aan hulp om passend werk te vinden of te behouden.”

“Beide initiatieven zijn experimenteel, we hopen om ons aanbod dichterbij de burger te brengen. In december evalueren we of we deze verderzetten” besluit Hilde Vens.

Babbel-bankje

“Op zaterdag 9 oktober tussen 14 en 16.30 uur staan we met ons ‘babbel-bankje’, met gratis advies en een lekkere hap voor je klaar aan het begin van de Ooststraat in Roeselare, dit in het kader van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid”, geeft Hilde tot slot nog mee. (Arnold D’haene)

Info: TOV, Kloosterstraat 3, Rumbeke; 051 24 22 62 of bij directeur Hilde Vens via hilde.vens@tov-vzw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.