Vzw Opgeven Is Geen Optie zamelt al stappend geld in

Alle vorige edities van Wandel voor Oigo waren goed voor een groot aantal deelnemers. © DJW
Redactie KW

Over the Rainbow vzw organiseert zondag 19 september in Desselgem de negende editie van Wandelen voor Oigo. Oigo staat voor Opgeven is Geen Optie, een organisatie die zich inzet voor het onderzoek naar kankerbestrijding en de behandeling van patiënten.

“De wandeltocht start aan ontmoetingscentrum de Coorenaar in de Georges Coornaertdreef. Je kan kiezen voor routes van 5, 10 of 15 kilometer”, geeft Kimberly De Frene van Over the Rainbow vzw aan. “Naast wandelen of lopen kunnen de deelnemers steunen door deelname aan de tombola of door zich een hapje en een drankje aan te schaffen. Elke tocht gaat langs mooie en rustige wegen. Vooraf inschrijven is mogelijk via de website van Wandelen voor Oigo. Dat kan nog tot 9 september voor 2 euro. Ter plaatse inschrijven kan ook. Dan is het 4 euro. Starten kan van 7.30 uur tot 15 uur.”

Lasertoestel

Oigo steunt al enkele jaren het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Ziekenhuis in Waregem, onder andere door het aankopen van een lasertoestel en verschillende ijskappen (hoofdhuidkoelers). “Een lasertoestel voor de behandeling van pijnlijke aften in mond- en keelholte tijdens de behandeling met chemo heeft ondertussen zijn nut al meermaals bewezen.

Voor veel patiënten is het uitvallen van het haar tijdens de behandeling mentaal zwaar om dragen. Het zelfbeeld krijgt bij velen een flinke deuk. Een behandeling met de ijskap voorkomt of beperkt de haaruitval bij patiënten tijdens de chemokuur”, laat Kimberly De Frene weten.

Vorige editie (2019) bracht 5000 euro op. Er kwamen 480 wandelaars en lopers naar de Coorenaar plus ook nog heel wat sympathisanten voor de tombola of voor een drankje. En afsluiten doen we met dit mooie gebaar: de moeder van Kimberly, Els Rigole, schenkt haar vergoeding die ze kreeg voor vrijwilligerswerk in het vaccinatiecentrum aan Oigo. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier