vzw Kindia steunt kinderen in India via jaarlijkse barbecue

We herkennen v.l.n.r. Jean-Marie Vandendriessche, 'meter' Maria van den bascule en Marnic Desmedt van vzw Kindia. (foto SLW)
Redactie KW

Zaterdag 14 september organiseert vzw Kindia de jaarlijkse barbecue. De opbrengst wordt gebruikt om projecten voor straatkinderen in India te financieren. Hoofddoel blijft om zoveel mogelijk kinderen onderwijs aan te bieden.

Momenteel gaat het geld dat vzw Kindia inzamelt via activiteiten zoals de barbecue, maar ook door de steun aan 170 sponsorkinderen, naar een groot project in Bongaon. “Dat is ongeveer twee uur rijden van Calcutta”, zegt voorzitter Jean-Marie Vandendriessche. “Daar verbouwen we de school Don Bosco Tech Monsada om tot een English medium school.”

Kinderen centraal

Vzw Kindia is niet aan zijn proefstuk toe. Toen Jean-Marie Vandendriessche en Therese Dedeyne zo’n vijftien jaar geleden terug kwamen van India besloten ze hun eigen vzw op te richten. Daarbij staan de kinderen centraal. Het voornaamste doel is om hen onderwijs aan te bieden zodat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

“De afgelopen tien jaar steunden we al verschillende projecten”, vervolgt Jean-Marie. “Steeds in samenspraak met de lokale afdeling van Don Bosco. Jaarlijks bezoeken we de projecten die we steunen. Op 25 september trek ik er opnieuw naartoe. Soms maken we van de gelegenheid gebruik om met Don Bosco eventueel toekomstige projecten te verkennen. Ondertussen bouwde onze vzw al verschillende scholen en betalen we vooraf voeding en medicatie aan een crèche in Saraswatipur. Dat is in het noorden, tegen de Himalaya aan.”

Vers water

Kindia voert ook heel concrete projecten uit, waarvan het resultaat direct zichtbaar is, zoals een speeltoren voor een van de scholen. “En een grote watertank met waterpomp”, vult Jean-Marie aan. “Die pompt het grondwater op, filtert het en slaat het op in de grote watertank. Dat zorgt voor continue vers en gezond water dat via vele kraantjes kan afgetapt worden.”

Op zaterdag 14 september is het opnieuw aanschuiven voor de barbecue. Die vindt plaats in de Porseleinhallen vanaf 18.30 uur. Volwassenen betalen 18 euro, kinderen 9 euro. Een steunkaart heb je al voor 5 euro. Inschrijven voor de barbecue kan tot 12 september. Kaarten zijn te verkrijgen bij de medewerkers, onder meer bij Jean-Marie Vandendriessche (0479 25 07 87) en Maria van den Bascule (056 41 11 74).

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier