Vzw Ithaka uit Oostende draagt water naar de zee bij ludieke actie

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vzw Ithaka, het coachingcentrum voor mensen met een beperking, hield op maandagmorgen een ludieke actie ter hoogte van het Zeeheldenplein in Oostende.

Het gezelschap bracht water naar de zee om een filmpje te maken, die dan later aan minister Wouter Beke bezorgd zal worden. “De volgende acht jaar wordt een correctiefase ingevoerd door de Vlaamse regering. Het gaat dan vooral over gecorrigeerde budgetten in de dagondersteuningsinitiatieven. Daarnaast wordt ook bespaard op de organisatiegebonden middelen wat een werkdrukverhoging en waarschijnlijk ook banenverlies met zich zal meebrengen”, verduidelijkt coördinator Liesbet Billiet van Ithaka. “De wachtlijsten zullen de komende jaren alleen maar langer worden. Met minder middelen en minder personeel kunnen we de nodige ondersteuning naar mensen met een beperking niet meer ten volle bieden.”

Door een ludieke actie te houden op het strand van Oostende wil de vzw aankaarten welke gekke praktijken er momenteel in de sector voor mensen met een beperking gebeuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier