VZW Gabriël trekt zich terug uit overleg met OCMW Wingene

Op Kerstavond en Oudejaarsavond deelde de vzw Gabriël samen met Pizza e Vino pizza’s uit aan minderbedeelden in regio Wingene.© KDV
Op Kerstavond en Oudejaarsavond deelde de vzw Gabriël samen met Pizza e Vino pizza’s uit aan minderbedeelden in regio Wingene.© KDV
Redactie KW

De gesprekken tussen OCMW Wingene en vzw Gabriël zijn op een sisser uitgedraaid. Enkele maanden geleden gingen beide partijen in gesprek om na te gaan of een samenwerking en erkenning als voedselbank mogelijk was, de vzw Gabriël besliste nu om de gesprekken stop te zetten.

Eind vorig jaar klopte de vzw Gabriël, een organisatie die zich al een tijd inzet om minderbedeelden voornamelijk aan voedsel maar ook aan spullen te helpen, aan bij het gemeentebestuur van Wingene. De vzw Gabriël met Caatje Carpels en Willem Thijssen als trekkers willen dolgraag erkend worden als voedselbank maar daarvoor is uiteraard een samenwerking en goedkeuring van de gemeente voor nodig.

Nu besliste de vzw zelf na enkele gesprekken om verdere pogingen om tot een samenwerking te komen, stil te leggen. “De eisen om een erkenning te krijgen waren zo absurd en hoog”, klinkt het bij Willem Thijssen. “We mochten onze naam behouden maar verder moesten wij onze mond houden. Wij willen zelf kijken wie wat nodig heeft en willen niet verder energie steken in zinloze gesprekken. We zullen ons houden aan waar wij goed in zijn: het schenken van voedsel en kleding”, getuigen Willem Thijssen en Caatje Carpels ietwat verbitterd.

Het Wingense gemeentebestuur betreurt de eenzijdige beslissing van vzw Gabriël. “De vzw kan zich moeilijk vinden in de werking en verwachtingen van ons lokaal bestuur en wensen hierbij verder te gaan op hun eigen manier”, getuigt schepen Tom Braet. “We betreuren ten zeerste dat vzw Gabriel de potentie tot een kwaliteitsvol samenwerkingsmodel overboord gooit. Niettemin respecteren we de keuze van hun bestuur om een autonome koers te varen zonder verdere samenwerking.”

(KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier