Vzw Gabriël huist voortaan langs de Wingenesteenweg in Zwevezele

Caatje Carpels.© Nele
Caatje Carpels.© Nele
Redactie KW

Vzw Gabriël stelt graag haar nieuwe locatie voor. Je kan het winkeltje voortaan vinden langs de Wingenesteenweg 24 in Zwevezele. Personen die het moeilijk hebben, kunnen er langsgaan om tal van gratis producten en voeding. “De vraag naar hulp wordt steeds groter en onze vzw biedt dan ook een warm hart met hulp aan”, weet Caatje Carpels.

Vzw Gabriël werd een viertal jaar terug opgericht. Willem Thijssen en Caatje Carpels zijn de trekkers achter de vzw en zij krijgen veel hulp van de vrijwillige medewerkers. De vzw is er voor kansarme gezinnen, alleenstaanden die het financieel moeilijk hebben, alleenstaande moeders of vaders en zwakkeren in onze maatschappij. “Iedereen die dringend hulp nodig heeft, helpen wij graag”, vertelt Caatje. “Men kan bij onze vzw terecht voor gratis voedsel, kleding, babyspullen, speelgoed en nog veel meer. Een langdurige procedure om hulp te krijgen, is bij ons niet aan de orde. Er wordt onmiddellijk hulp aangeboden.”

Grote vraag om hulp

De vzw probeert een schakel te zijn tussen de winkels die voedsel in overschot hebben, bedrijven die iets willen schenken of de gewone mens die spullen schenkt. Die materialen worden gratis geschonken aan mensen die het echt nodig hebben. “De vraag naar hulp wordt steeds groter en wij horen dagelijks schrijnende verhalen. Ook in de gemeente Wingene is er armoede en kampen mensen met financiële problemen.”

Voedselbedeling

De gloednieuwe locatie biedt veel mogelijkheden en dat is zeker een meerwaarde voor vzw Gabriël. “Onze nieuwe locatie is een voltreffer. Er is voldoende ruimte en zo kunnen de spullen overzichtelijk gepresenteerd worden. De parking is ruim en we kunnen werken in alle discretie. Wekelijks helpen wij ruim 160 mensen. We merken dat armoede blijft stijgen, nu zeker tijdens deze coronacrisis. Op maandag en vrijdag doen wij wekelijks aan voedselbedeling. We werken nauw samen met Moeders voor Moeders, het CAW, Kind & Gezin en Kraamhulp. We ruilen vaak spullen met andere voedselbanken en andere vzw’s”, aldus nog Caatje Carpels.

Het runnen van vzw Gabriël kost echter handenvol geld. “Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van sponsors en zijn hen dan ook heel dankbaar. Bedrijven, winkels, landbouwers, mensen met een warm hart die zich geroepen voelen om te sponsoren, kunnen vrijblijvend contact opnemen”, klinkt het tot slot. (Nele Sabbe)

Personen die hulp nodig hebben, kunnen contact opnemen via het nummer 0468 52 03 25.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.