Vzw Den Bunker haalt concessie EK-wedstrijden binnen

Wanneer wedstrijden worden uitgezonden op groot scherm op de markt van Oedelem zal VZW Den Bunker instaan voor animatie zowel voor als na de match. © Stijn Bollaert
Redactie KW

Alle wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het Europees kampioenschap voetbal worden uitgezonden op de markt van Oedelem.

Het Europees kampioenschap voetbal vindt deze zomer plaats in verschillende landen, maar niet in België. Tot daar het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat alle wedstrijden van de Rode Duivels mogen worden uitgezonden op een groot scherm op de markt van Oedelem met als organisator vzw Den Bunker. Dat laat burgemeester Jos Sypre (CD&V) weten na de openbare aanbesteding.

Fanzone

Volgens vzw Den Bunker is het de bedoeling om de markt tot een fanzone in te richten waar alle matchen van de Rode Duivels kunnen worden gevolgd. “We zijn uiterst fier en trots dat we na het WK van 2018 en 2014 en het EK van 2016 opnieuw als organisator mogen optreden”, zegt Goran Vanneste van vzw Den Bunker.

Animatie

Wanneer wedstrijden worden uitgezonden op groot scherm op de markt van Oedelem zal VZW Den Bunker instaan voor animatie zowel voor als na de match. Eveneens heeft het de handen in elkaar geslaan met Café De Mitra, De Klimop, WDM Events en VVC Beernem.

Het EK voetbal vindt plaats van 12 juni tot en met 12 juli. De openingsmatch wordt gespeeld in Rome, de finale in Londen. België zit in een groep met Denemarken, Finland en Rusland.

Behalve de wedstrijden van de Rode Duivels zendt vzw Den Bunker ook de finale uit op zondag 12 juli. Door de drukte met het EK voetbal zal dit jaar de fuif ‘Footloose’ van de vereniging niet plaatsvinden. “In 2021 komen we terug met hetzelfde concept.” (NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier