Vzw De Zeven trekt over de top van de Kemmelberg

Mattias Derycke, Tim Rommelaere, Bart Callens, Stijn Demeersseman, Tom Nelissen en Mathieu Dehaene van vzw De Zeven. (foto EF)
Redactie KW

Vzw De Zeven organiseert op zaterdag 12 oktober een nieuw sportevenement ‘Over the top’ met start en aankomst aan de sporthal van Wijtschate. Met dit evenement steunen ze ook WVA uit Ieper.

De initiatiefnemers maakten eerder hun naam door de organisatie van de Belfius Trail en de Bellewaerde Trail en kiezen nu voor een eerste run & bike. “De deelnemers starten als duo en fietsen en lopen het parcours”, aldus Bart Callens. “Het keerpunt is de Kemmelberg.”

De inschrijvingen liepen de voorbije weken vlot binnen. “We tellen nu 220 duo’s en wie weet kunnen we uitpakken met een mooie 250. De inschrijvingsprijs houden we bewust laag. We zijn gestart aan een voorinschrijving van 16 euro en eindigen met daginschrijvingen aan 26 euro”, weet Bart nog te melden.

Vzw De Zeven zet ook in op duurzaamheid. Bart: “We vervangen de klassieke goodiebag door een herbruikbare drinkfles als aandenken en werken ook met herbruikbare bekers.” De Ieperlingen kiezen voor het eerst voor een organisatie buiten hun stad. “We hadden heel even Dikkebus op het oog, maar de charme en de landelijke wegen van het Heuvelland hebben ons overtuigd om uit te wijken naar Wijtschate. We krijgen ook de volle steun van de gemeente Heuvelland.”

De start van wedstrijd is om 18 uur. “Toch wel wat bewust om van de tocht nog een grotere uitdaging te maken”, weet Bart Callens. “Het zal ons ook toelaten om met de verlichting van de Kemmelberg voor nog meer sfeer te zorgen. Het wordt ook extra spannend voor een aantal deelnemers om al dan niet vóór donker binnen te zijn.”

Goed doel

Ook nu weer kiest de organisatie voor een goed doel. Dit jaar is dat de vzw WVA. “De vzw Westhoek Vrijetijd Anders zorgt voor kwalitatieve en betaalbare vrije tijd voor kinderen, jongeren en volwassenen uit de Westhoek met een (vermoeden van) beperking”, duidt de voorzitter. “Vanuit het kantoor in Ieper organiseren zij heel diverse regionale activiteiten zoals speelpleinwerking Spelewijs in Ieper, een jongerenwerking met fuiven, uitstappen en festivals.”

Na een grondige evaluatie binnen de organisatie zelf en onder de deelnemers wordt bekendgemaakt of er al dan niet een tweede editie volgt. “Zeker is dat we ook volgend jaar een evenement organiseren. Omwille van het jaartal 2020 mag dat wel iets bijzonders worden”, besluit Bart Callens. (MDN)

Online inschrijven tot 21 september via eventbrite.be (over the top).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier