Vzw Collect4People zamelt speelgoed in tijdens de Wieltjesfeesten

De Sint krijgt dit jaar steun uit onverwachte hoek. De mensen van vzw Collect4People verzamelen speelgoed om op 6 december ieder schoentje te kunnen vullen.

Arnaud ‘Nono’ Brevière voorziet tijdens de Wieltjesfeesten op zaterdag 7 september een stand waar je speelgoed kan binnenbrengen voor kansarme gezinnen. © CLL

Kansarmoede kent geen genade, ook niet op 6 december waar het voor heel wat kindjes steeds weer afwachten is of er überhaupt iets in hun schoentje gaat liggen. “Ontoelaatbaar, ondenkbaar en onaanvaardbaar”, volgens Arnaud ‘Nono’ Brevière. Samen met zijn vzw Collect4People zet hij een speelgoedinzameling op poten.

“Tijdens de Wieltjesfeesten, op zaterdag 7 september, houden we een stand in de Bruggestraat”,vertelt hij. “Iedereen die dat wil, kan hier speelgoed afgeven, wij zorgen dat het bij de Sint terecht komt die het dan naar de juiste kinderen brengt. We voorzien aan onze stand ook kinderanimatie. De kleinste schenkers, kinderen die bijvoorbeeld hun oud speelgoed naar ons brengen, belonen we met een zwembril.”

Tweedehands fietsen

Nono, die met zijn vzw al enkele acties tot een goed einde bracht, staat op het voorplan wanneer het gaat om de strijd tegen armoede. “Het opstarten van onze vzw was een eerste stap maar we zitten niet stil” sluit hij af. “Ons volgende doel is het openen van een levenswinkel, een soort afhaalpunt voor mensen in nood.”

“Daarnaast spelen we ook met het idee om een winkel op te starten met tweedehands fietsen want ook het gebrek aan mobiliteit is voor heel wat mensen een heikel punt. Maar er moet nog heel wat gebeuren vooraleer het zover komt. Dingen zoals het zoeken van een pand, stockageruimte en misschien zelfs input van de gemeente staan nog allemaal op de planning.”

Wie zijn steentje wil bijdragen kan terecht aan de stand van Collect4People tijdens de wieltjesfeesten of kan contact opnemen met Arnaud via breviere.a@skynet.be of 0472 73 81 31.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.