VZW Bosdroom uit Rollegem-Kapelle pakt uit met positieve vibes via kleur en geur

Redactie KW

De vzw Bosdroom, opgestart in Rollegem-Kapelle, lanceert een doos met allerhande zaken rond geuren en kleuren. “Via een reis door de zintuigen willen we in deze kille winter- en coronaperiode voor een positieve vibe zorgen”, aldus Nele Cokelaere, afkomstig uit Rollegem-Kapelle.

Vzw Bosdroom is een organisatie die zich inzet voor de aankoop van gronden voor bebossing, maar ook probeert mensen met elkaar te verbinden. “Zeker in deze tijden hebben we nood aan verstrooiing. De positieve vibes tegen isolement en een winterdip zijn momenteel ver te zoeken. Via een reis door de zintuigen willen we met vzw Bosdroom toch mensen aanzetten tot positivisme”, aldus Nele Cokelaere, die de vzw in Rollegem-Kapelle opstartte, maar sinds kort in het Brugse woont.

De vzw lanceert een box met daarin zeven flesjes met essentiële oliën. Onder andere de geur van cederhout en van citrusvruchten komt aan bod. Daaraan worden verschillende kleuren, opdrachten, tips en activiteiten gekoppeld.

Uit stressmodus gaan

“Het is bewezen dat kleuren en geuren een positief effect hebben op de mens. Het kan simpel lijken, maar door met geuren en kleuren bezig te zijn, krijgt ons lichaam de kans om uit stressmodus te gaan en zich volledig te ontspannen.”

Voor de lancering van de doos werkt de vzw samen met onder andere een herboriste die speciale smoothies ontwikkelt en een diëtiste die gezonde gerechtjes aanbrengt via een gesloten Facebookpagina. Een dichtster zorgt voor gepaste, ontspannende teksten. “Steffie gaat bijvoorbeeld ook deelnemers triggeren om naar buiten te trekken om de geuren vanuit de doos te gaan zoeken. Een schattenjacht waarbij natuurbeleving aan bod komt en je alleen of samen met de kinderen op stap kan”, zegt Nele.

Het project van vzw Bosdroom duurt zeven weken en loopt vanaf 15 februari. De praktische info rond de doos en de gesloten Facebookpagina is te vinden via de website van Bosdroom.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.