VZW Anipaw-Petcare uit Izegem heeft nieuwe locatie gevonden

Voorzitster Caitlinn VannesteMoeder en ondervoorzitster Heidi Dhulst
Redactie KW

Na maanden van kommer en kwel is er eindelijk goed nieuws voor de VZW Anipaw-Petcare en bezielster Caitlin Vanneste. Er werd een nieuwe locatie gevonden en de blik kan op de toekomst gericht worden. “Een enorme last valt van mijn schouders.”

Begin april kreeg Caitlin Vanneste het verontrustende nieuws dat het Izegemse stadsbestuur geen vergunningen kon uitreiken voor de dierenverblijven. Het begin van een lijdensweg voor de vzw, waar nu uiteindelijk een einde aan lijkt te komen. “Ik heb diep gezeten, en had zelfs bijna de moed volledig opgegeven”, is de 22-jarige Caitlin Vanneste eerlijk. “We hebben alles moeten afbreken en voor onze dieren een tijdelijke verblijfplaats moeten zoeken. Voor de roofvogels, het hangbuikvarken en enkele knaagdieren is dat gelukt, maar we hebben ook afscheid moeten nemen van de andere dieren, en dat heeft mij enorm veel pijn gedaan. Via sociale media zag ik toevallig een locatie in onze buurt die vrij was, en al snel bleek dit de ideale match.

Ik wil de exacte locatie nog niet verklappen, maar met de eigenaar hadden we vrij vlug een goede verstandhouding. Hij staat volledig achter ons project en we kunnen nu eindelijk weer verder. Dit komt echt als een geschenk uit de hemel, het is een enorme last die van mijn schouders valt. En laat het duidelijk zijn, dit keer zullen alle vergunningen in orde zijn”, lacht ze.

Geitjes en pony’s

Caitlin Vanneste wil wel duidelijk maken dat de VZW Anipaw-Petcare geen opvangplaats is voor verwaarloosde dieren, al kan daar in de toekomst wel verandering in komen.

“Het blijft mijn droom om ooit een volwaardig asiel op te starten, maar dat is voorlopig nog niet aan de orde. Wel mogen er op korte termijn geitjes en pony’s op onze nieuwe weide komen. Momenteel ligt de focus nog op het heropbouwen van onze dierenverblijven. We starten weer van nul maar zijn heel enthousiast om er in te vliegen. Onze nieuwe locatie lijkt nu nog een beetje op de wildernis, maar daar zal zeer snel verandering in komen”, besluit een gelukkige Caitlin Vanneste.

Wie VZW ANipaw-Petcare kan helpen met materiaal, of op vrijwillige basis de handen uit de mouwen wil steken kan contact opnemen via anipaw.petcare@hotmail.com of via de Facebookpagina. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier