Vuurwerk op strand Middelkerke kent veel bijval

Velen hielden afstand en bleven in de eigen bubbel. © foto LC
Redactie KW

Waar op veel plaatsen het traditionele vuurwerk ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op 11 juli werd afgelast, konden de vuurwerkfanatan zich op de Zeedijk van Middelkerke naar hartenlust vergapen aan het vuurspektakel.

Er werd geen diervriendelijk vuurwerk georganiseerd zoals vorig jaar en de reden hiervoor was dat de mensen zich niet zo dicht bij het gebeuren moesten opstellen om toch nog alles te kunnen meepikken. De vuurpijlen waren dan ook van op grote afstand te zien. Opvallend was wel dat het vuurwerk minder lang duurde dan anders en ook dat had te maken met het samentroepen van de mensen.

Het gemeentebestuur had trouwens vooraf opgeroepen om na het vuurwerk niet ter plaatse te blijven trappelen. Er kwamen heel wat mensen kijken naar het vuurwerkspektakel, maar in vergelijking met de vorige jaren was het wel opvallend dat velen afstand hielden en in de eigen bubbel bleven. Gezien de mooie zomeravond was het ook ideaal terrasjesweer en dat hebben de horecamensen in Middelkerke geweten.

(PBM/ Foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier