Vuurwapens en 150-tal explosieven opgeruimd in onbewoond huis in Kortrijk

In de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk ruimen de politie, de civiele bescherming en DOVO momenteel een huis op. Het ligt er vol met oorlogsmateriaal.

Voor het huis staat een rode tent om het materiaal te onderzoeken. © AXV

In de woning woont er al een aantal jaar niemand, al kwam de eigenaar ervan wel heel regelmatig langs. Het pand bleek de opslagplaats te zijn van de man, die een verwoed verzamelaar van oorlogsmateriaal is. Dat is te horen bij de buren. Enkele leden van de politie brachten enkele geweren weg.

De diensten zetten alvast een rode tent op voor het huis om het materiaal dat ze naar buiten brachten van dichterbij te bekijken. Een deel van de Oudenaardsesteenweg werd ook afgezet: er was enkel verkeer richting Zwevegem mogelijk.

Enkele leden van de politie namen geweren in beslag. Die liggen op de foto op de grond.
Enkele leden van de politie namen geweren in beslag. Die liggen op de foto op de grond.© AXV

“Tijdens de huiszoeking werden tal van wapens in beslag genomen, waaronder een 40-tal vuurwapens en een 150-tal explosieven waarvan een aantal niet ontmantelde. De wapens waarvan blijkt dat die onschadelijk gemaakt moeten worden, zullen worden meegenomen door DOVO. Alle wapens die een inbreuk uitmaken op de wapenwetgeving, zullen in beslag worden genomen. De man blijkt een fervent wapenverzamelaar te zijn die zich van geen kwaad bewust was“, aldus het parket.

(AXV/MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.