Vuurtorenwijk breit voor kwetsbare gezinnen

De dames die de afgelopen periode heel wat kledingstukken breiden overhandigden hun grote lading aan het inloopteam van de Viertorre die ze ter beschikking zullen stellen van kwetsbare gezinnen. FOTO PETER MAENHOUDT © Peter MAENHOUDT
Redactie KW

Ongeveer twintig inwoners van de Vuurtorenwijk hebben kledij gebreid met wol die ze gratis ter beschikking kregen van mensen uit de wijk. Die kledij wordt nu overhandigd aan Inloopteam De Viertorre dat kwetsbare gezinnen ondersteunt.

Tijdens de lockdown sloegen een 20-tal wijkbewoners de handen in elkaar om kledij voor kwetsbare gezinnen te breien.

“Na de heropening van de ontmoetingscentra van de stad Oostende kwamen de bewoners er wekelijks bijeen om er letterlijk en figuurlijk de draad weer op te nemen”, zegt schepen Maxim Donck (N-VA). “Dergelijke initiatieven tonen aan dat onze ontmoetingscentra zo nodig zijn als infrastructuur om mensen met elkaar te laten verbinden. De zorg voor elkaar en de nood om anderen te helpen is een mooie waarde die vanuit de ontmoetingscentra gedragen wordt.”

Inloopteam

De wijkbewoners uit de Vuurtorenwijk hebben de afgelopen periode heel wat kledij kunnen breien met wol die ze gratis ter beschikking kregen van mensen uit de wijk. Nu de kledingstuks klaar zijn, overhandigen ze die met trots aan Inloopteam De Viertorre.

Ontmoetingscentra zijn nodig om mensen te verbinden

“Inloopteam De Viertorre is een belangrijke partner van de stad Oostende in de strijd tegen kinderarmoede. De Viertorre helpt ouders met de vele (opvoedings)vragen waar een gezin mee worstelt. Om de twee weken komen er ongeveer tachtig gezinnen over de vloer op hun ontmoetingsmomenten. Daarnaast helpen ze ook materieel via het ruikhoekje met tweedehands materiaal”, aldus schepen van Welzijn Natacha Waldmann (Groen).

Het ruikhoekje bevat kledij en materiaal dat ouders niet meer gebruiken, maar ook giften zijn erg welkom om niet-bruikbaar materiaal te helpen vervangen.

Oproep voor extra wol

De groep wijkbewoners zal in de toekomst kledij blijven breien voor kwetsbare gezinnen en lanceert daarom een oproep naar de andere wijkbewoners om opnieuw wol te schenken.

De voorkeur gaat hierbij uit naar lichte kleuren voor babykledij en liefst twee bollen wol van dezelfde soort zodat er een volledig kledingstuk kan worden afgewerkt. (HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.