Vuurspuwact loopt fout tijdens Highlight Festival in Ieper: vrouw met zware brandwonden naar ziekenhuis

© (Foto TP)
Philippe Verhaest

Tijdens het Highlight Festival in Ieper is een vrouwelijke vuurspuwer zwaargewond geraakt. De dame vatte tijdens haar act plots vuur en sprong van het podium om al rollend op de grond de vlammen te doven. Ze werd met zware brandwonden naar het UZ Gent overgebracht.

De derde editie van het Ieperse Highlight Festival lokte 6.500 mensen, maar een vuurspuwact liep grondig fout. Rond middernacht stond de laatste dj-set – van Waregemnaar Michiel Cnudde – op het programma. Aan beide kanten van hem verschenen vuurspuwers op het podium en een van hen droeg een outfit met donzige accenten.

De act startte zonder problemen, maar toen een dame een grote vlam richting festivalweide en publiek spuwde, vatte de dons op haar borst vuur. Ze liet de fakkels meteen vallen en probeerde het vuur achteraan het podium te doven. Toen dat niet meteen lukte, sprong ze van het podium en rolde ze in het gras van de neutrale zone tussen het podium en de festivalgangers.

Enkele medewerkers van het festival boden meteen hulp en brachten haar over naar een voertuig van de brandweerzone Westhoek, dat pal naast het podium opgesteld stond. Daar kreeg ze de eerste zorgen, maar uiteindelijk werd de vrouw met zware brandwonden naar het brandwondencentrum van het UZ Gent overgebracht.

Ondertussen zou ze niet langer in kritieke toestand verkeren en de dienst Intensieve Zorgen hebben verlaten. “Gelukkig reageerden de medewerkers en hulpdiensten heel snel. We hopen dat alles goed komt met haar”, klinkt het bij de festivalorganisatie.

Het bedrijf waar het slachtoffer voor werkt, benadrukt dat alles weer in orde komt en dat de vrouw binnenkort weer op de podia zal staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier