Vuurshow vervangt nieuwjaarsreceptie in Heuvelland

De gemeente Heuvelland organiseerde de voorbije jaren een nieuwjaarsreceptie en trok daarvoor naar één van de acht dorpen. In 2021 was de bijeenkomst gepland in Wijtschate, het dorp van Marc Lewyllie, tot eind 2020 de burgemeester van Heuvelland. Gezien de geldende coronamaatregelen werd dit event geannuleerd. Er komt nu een coronaproof alternatief op de parking van de Kosmos in Westouter.

Hier, op de parking van Kosmos, zal een drive-in vuurshow plaatsvinden.© Eric Flamand
Hier, op de parking van Kosmos, zal een drive-in vuurshow plaatsvinden.© Eric Flamand

“We hadden zo graag passend Marc uitgewuifd”, zegt zijn opvolger Wieland De Meyer hierover. In het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 januari kunnen Heuvellanders een plaatsje reserveren op de parking van de Kosmos om er te genieten van een drive-in vuurshow. De show start om 18.30 uur en loopt tot 20 uur. “We vragen dat iedereen zijn eigen hapje en drankje meeneemt om zo toch maar op het nieuwe jaar te klinken,” zegt burgemeester Wieland De Meyer. “We hebben per avond telkens plaats voor 100 wagens.”

Eerder werd op de Kosmos met Halloween een drive-in cinema voorzien. Uiteindelijk werd die avond afgelast. In tegenstelling tot de bioscoopavond is de vuurshow nu wel gratis.

Beweging op Kosmos

Met deze activiteit komt er letterlijk wat beweging op de Kosmos. De site is sedert 2009 eigendom van Agentschap Natuur en Bos. Op de benedensite opende in 2014 het landschapspark met amfitheater. Op de bovensite waar het geklasseerd hotel zich bevindt gebeurde er nog helemaal niets, met uitzondering van werken om betonrot en de groei van zwammen tegen te gaan. Een projectontwikkelaar had in 2017 concrete plannen om er een regionaal fietsencentrum uit te bouwen met B&B logies, fietsverhuur en -herstel en een brasserie. Dit project stierf ondertussen een stille dood. (MD)

Vooraf inschrijven is verplicht via cultuur@heuvelland.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.