Vuurdoop voor Iepers jeugdkoor Chorus in Het Perron

De leden van Jeugdkoor Chorus beleven hun primeur in Het Perron. © EG
Redactie KW

Het nieuwe jeugdkoor Chorus treedt voor het eerst op tijdens Toast Literair van Davidsfonds Ieper in het OC Het Perron, op zondag 19 januari om 10 uur.

De groep startte zowat drie maanden geleden en is intussen uitgegroeid tot een driestemmig jeugdkoor met ruim 25 enthousiaste stemmen. “De eerste repetities waren meteen een succes, heel wat jongens en meisjes tussen 12 en 22 jaar tekenden present en oefenen nu wekelijks op zaterdag in ‘t Kantientje in de Dikkebusseweg 17 te Ieper”, vertelt Tineke Devoghel die de muzikale leiding in handen heeft en ook de artistieke leiding van het volwassenenkoor Chorus op zich neemt. “Heidi Vandermeersch begeleidt op piano. Tijdens Toast Literair van Davidsfonds Ieper brengen we een gevarieerd programma met bekende nummers en verborgen schatten.”

Instroom verzekeren

Het Ieperse volwassenenkoor Chorus bestaat 50 jaar en is een gemengd koor met een orkest. “Omdat de instroom van jonge mensen wat vermindert, besloten we enkele maanden geleden om een jeugdkoor in het leven te roepen“, zegt voorzitter Danny Roussel. “We willen een jonge dynamische groep vormen waar iedereen die graag zingt, welkom is. We werken aan een gevarieerd repertoire dat tevens de nodige uitdaging biedt zodat iedereen mee kan groeien. Zelf zie ik het als een mooie uitdaging om deze jongens en meisjes te begeleiden naar een volwaardig koor waar iedereen zijn of haar plaats vindt. Ons eerste grote optreden wordt het volgende Chorus-concert in april 2021. Het optreden tijdens Toast Literair in Het Perron is de vocale primeur voor het jongerenkoor.” (EG)

Wie wil aansluiten bij dit jongerenkoor is welkom op zaterdagnamiddag van 16 tot 17 uur in ‘t Kantientje, Dikkebusseweg 17 in Ieper. Info: info@chorus-ieper.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier