https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vurige kleuters met een groot hart voor Brugge

© (Foto PDC)
© (Foto PDC)
Redactie KW

De jongste kleuters van basisschool De Zonnetuin uit Assebroek hebben onlangs op hun manier getoond dat ze een groot hart hebben voor Brugge. Met z’n allen vormden ze op de speelplaats een groot en vurig hart voor de stad waar ze wonen.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

“De kinderen kennen het lied van Benny Scott niet maar ze weten maar al te goed wat het betekent als je iemand in het hart draagt”, vertelt kleuteronderwijzeres Christine Dupont. “Een groot hart met allemaal kleine Bruggelingskes in het rood gekleed, leek me een passende manier om te tonen dat we onze stad een warm hart toedragen. Rood is de kleur van de liefde en accentueert des te meer dat Brugge in ons herte zit. Alhoewel ik een aangespoelde Bruggeling ben, ken ik het lied en ik vind het tof dat juist deze melodie binnenkort het volkslied van onze stad wordt. Ik steun volop deze actie want Brugge is zonder enige de mooiste stad van het land.”

Directeur Nathalie Clerckx bevestigt volmondig de woorden van juf Christine. “Soms beseffen we te weinig dat we in zo’n mooie stad wonen. In het buitenland kent bijna iedereen Brugge en daar moeten we fier op zijn. Het is leuk dat het lied van Benny Scott van onder het stof gehaald wordt en binnenkort ongetwijfeld ook erkend wordt als Brugs volkslied.”

Juf Christine is blij dat ze dankzij het lied ‘k en Brugge in m’n herte de kinderen warm kon maken voor de schoonheid van onze stad. “Ik heb de voorbije dagen vaak foto’s getoond van plaatsen die aan bod komen in het lied. Mijn kleuters reageerden enthousiast en het deed me plezier dat ze ook heel wat konden vertellen over de stad waar ze wonen. Benny Scott heeft in het lied heel treffend zijn liefde voor Brugge bezongen. Ik hoop dat ‘k en Brugge in m’n herte straks erkend wordt als Brugs volkslied. Ik ga in ieder geval vandaag nog de petitie ondertekenen.”

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten