Vul jij een plein in naar de ideeën van Johny Turbo tijdens Sinksen 2020?

© TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Na een eigen plein in Kortrijk wordt er nu ook een volledige editie gewijd aan Johny Turbo. Sinksen 2020 zal volledig in het teken staan van deze Kortrijkse zanger.

Ivan Carlier (aka Johny Turbo) was vooral bekend van zijn liedjes ‘Slekke, Beroepsslaapkamerdeur, Margrietje, Vis in de Leie’ en ‘Sinterklaas’. In januari van 2000 overleed hij aan de gevolgen van longkanker. Tot op vandaag is de zanger nog vaak het gespreks- en zangonderwerp onder toeristen en inwoners.

Het Sinksenfeest duurt volgend jaar opnieuw vier dagen en het officiële startschot wordt gegeven op dinsdag 1 oktober om 19.00 uur met een groot infomoment in het dakcafé van het stadhuis. “Wil je een plein invulling geven in ’20, of meteen een engagement aangaan voor 3 jaar? Wil je Sinksen opfleuren met je band of street-act? Wil je een ludieke terrasuitbating bij je zaak?”, aldus de organisatoren

De organisatoren doen een oproep naar geïnteresseerden die zich willen inzetten om bepaalde locaties onder handen te nemen. Wie ideeën heeft, kan dit tegen 21 oktober ten laatste laten weten via www.sinksen.be. Let op, ingeven kan pas vanaf 1 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier