Vuile boel bij Maldegemse openbare toiletten: gemeente plaatst camera’s

© gf
Redactie KW

Wie nu in het Sint-Annapark gaat wandelen en dringend het sanitair wil gebruiken, is best op zijn hoede. De openbare toiletten liggen er erg vuil en totaal onhygiënisch bij. Dat is al lang zo, maar omdat het park nu terug meer en meer wordt gebruikt, wil de gemeente dat probleem aanpakken.

Het was een toevallige passante die de problematiek opmerkte terwijl ze wandelde met haar dochter van drie. “Maldegem, u moest beschaamd zijn. Als je dochter van drie moet plassen tijdens een wandelingetje en je komt dit tegen? Dan maar wildplassen!”, klinkt het op Facebook. Op foto’s die op sociale media circuleren is te zien dat de bril van de toiletten is afgebroken en menselijke uitwerpselen uitgesmeerd zijn. De gemeente onderzoekt nu hoe het erin kan slagen om de toiletten proper te houden.

Camerasysteem

Twee van de vier toiletten zijn nu afgesloten. In de meerjarenplanning houdt de gemeente rekening met het aanpakken van openbare toiletten, de gemeente wil daar nu meteen mee beginnen. Burgemeester Bart Van Hulle laat aan VRTNWS weten dat er een camerasysteem komt. Daarbij zullen gebruikers hun identiteitskaart nodig hebben, om op die manier te weten wie de toiletten al dan niet vuil maakt. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier