VTI Tielt neemt afscheid van Gerda Parmentier, Frank Vandevelde en Marc Schelpe

Gerda Parmentier, Frank Vandevelde en Marc Schelpe mogen van hun welverdiend pensioen genieten.©Wouter Meeus foto WME
Gerda Parmentier, Frank Vandevelde en Marc Schelpe mogen van hun welverdiend pensioen genieten.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Het VTI van Tielt mocht deze week drie collega’s uitzwaaien. Na een lange en bevlogen carrière gaan Gerda Parmentier, Frank Vandevelde en Marc Schelpe met pensioen.

Gerda Parmentier startte haar loopbaan in het VTI als leerkracht wetenschappen in het land- en tuinbouwinstituut in de richting biotechniek. Later maakte ze de overstap naar het VTI, waar ze jarenlang wetenschappen gaf. Leerlingen en oud-leerlingen dragen haar hoog in het vaandel. “Met Gerda verliezen we een icoon in het onderwijs”, aldus directeur Charlotte Strobbe. “Ze was een bedreven leerkracht die begaan was met haar leerlingen. Naast haar job in het onderwijs werkte ze met haar man op hun landbouwbedrijf in Aarsele. Gerda paste zich vlot aan aan het afstandsonderwijs. Vanaf nu kan ze samen met haar gezin genieten van een welverdiend pensioen.”

Uitdaging

Frank Vandevelde, oud-leerling van het VTI, ademt elektronica. Lichtjes, motortjes en programmeren zijn zijn passie. Frank startte zijn loopbaan als leerkracht elektriciteit in het VTI. Hij stond als bezige bij mee aan de wieg van de afdeling elektronica. “Vijftien jaar geleden werd Frank technisch adviseur van de afdeling elektriciteit. Samen met een tiental collega’s ging hij in zijn laatste jaar nog de uitdaging aan om de modernisering van het onderwijs vorm te geven in het VTI. Nu kan hij ten volle genieten van al zijn hobby’s: vliegen, tijd met zijn kleinkinderen in Hertsberge en Nederland en allerlei klussen in huis aanpakken.”

Marc Schelpe startte zijn loopbaan in de meubelsector in de regio Izegem. In de jaren 90 stapte hij over naar het onderwijs. “Zijn vakkennis, praktijkervaring en talent voor technisch tekenen maakten van hem een geliefde leraar. Doorheen de jaren zag Marc de verschillende onderwijsevoluties vanop de eerste rij. Hij kon er pittig over vertellen. Marc is een echte levensgenieter die houdt van een babbeltje, kokerellen, van mensen om zich heen en van het zonnige Frankrijk”, besluit de directeur van het VTI Tielt. (WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier