https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

VTI Tielt blijft Florian uit Koolskamp steunen

Florian Poignie trok met zijn moeder naar het VTI om hen te bedanken voor de steun. Daar werden ook cheques geschonken aan het kinderkankerfonds. 2.500 euro vanuit het gezin Poignie en 290 euro vanuit het VTI. (foto WME)©Wouter Meeus (foto WME)
Florian Poignie trok met zijn moeder naar het VTI om hen te bedanken voor de steun. Daar werden ook cheques geschonken aan het kinderkankerfonds. 2.500 euro vanuit het gezin Poignie en 290 euro vanuit het VTI. (foto WME)©Wouter Meeus (foto WME)
Redactie KW

In het VTI van Tielt zijn ze Florian Poignie uit Koolskamp nog niet vergeten. Als leerling in het vijfde jaar vocht hij moedig tegen lymfeklierkanker.

Op 5 februari 2019 werd bij Florian lymfeklierkanker vastgesteld. “Hij zat toen in het vijfde jaar van het VTI in Tielt”, zegt moeder Hilde Van Huylenbrouck. Dit maakte een parcours in de kinderkankerafdeling van het UZ in Gent noodzakelijk.

Florian was toen 17 en ging moedig het gevecht aan tegen de ziekte, gesteund door zijn school die prompt een actie opzette ten voordele van het kinderkankerfonds.

“Florian kreeg de steun van de school en kon ook via Bednet de lessen blijven volgen, waar wij de meeste waardering voor hebben’ zegt Hilde. Dit liep tot de novembervakantie in het zesde jaar. Toen kon alles weer dat normaal verlopen in de nabehandeling.”

Maar toen kwam corona de kop opsteken en daarbij werd niemand gespaard. “Op school bleven ze volhouden met kleine acties om middelen te genereren voor het kinderkankerfonds. De verkoop van ‘pluizie mutsies’ werd gestart in 2019. Ook vetplantjes en sleutelhangers gingen vlot de deur uit ten voordele van het kinderkankerfonds”, zegt Ignace, de vader van Florian.

Zolang therapie duurt

De acties op diverse marktjes kunnen echter niet tenvolle georganiseerd worden, wegens de beperkingen rond corona.

Zolang de therapie van Florian loopt zullen ze actie blijven voeren vanuit het VTI en nog dit jaar zullen ze een cheque van 2.000 euro kunnen overhandigen aan het kinderkankerfonds.

Samen met zijn ouders en familie en de vele vrienden in het VTI hoopt Florian dat de therapie voldoende resultaat zal hebben in februari 2021.

Ondertussen is Florian de opleiding tot industrieel ingenieur begonnen aan de Universiteit in Gent. (JM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten