VTI Roeselare zorgt voor internet bij leerlingen die thuis niet online kunnen

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De leerlingen van het VTI in Roeselare krijgen thuis opdrachten toegestuurd. Onderzoek leert dat heel wat leerlingen geen computer en zelfs geen internet hebben. Daar werd nu iets aan gedaan.

“Voor de paasvakantie en hoogstwaarschijnlijk ook na die vakantie krijgen de leerlingen van het VTI van Roeselare (les-)opdrachten op afstand via de computer. De school heeft alle leerlingen en ouders één voor één bevraagd of ze thuis beschikken over een computer of laptop en daarnaast ook of ze beschikken over een internetverbinding thuis”, vertelt Els Lannoo van het VTI.

“De bevraging leert ons dat van onze 1.255 leerlingen er 45 leerlingen geen computer of laptop thuis hebben en elf leerlingen hebben geen internetverbinding thuis. Ook zijn er nog heel wat leerlingen naast deze 45 die een computer of laptop thuis moeten delen met broers, zussen of ouders die van thuis uit werken.”

“Onze school heeft daarom het initiatief genomen onder leiding van Steven Michiels, technisch adviseur ICT, om laptops die de school bezit uit te lenen aan deze kwetsbare groep van leerlingen. Op verschillende momenten voor het paasverlof konden leerlingen de laptop komen ophalen.”

Internet tot eind dit schooljaar

“Uiteindelijk werden voor de paasvakantie in totaal 23 laptops uitgeleend. Na de vakantie worden er nogmaals 27 extra uitgeleend. Zo zijn we alvast gestart met het helpen van 50 leerlingen in de vorm van het ter beschikking stellen van een laptop.”

“Leerlingen die thuis niet over een internetverbinding beschikken, hebben we met de hulp van Telenet kunnen helpen aan een internetverbinding tot eind dit schooljaar”, aldus Els nog.

Er werd ook nog een aanvraag gedaan bij Onderwijs Vlaanderen naar extra laptops. “Op deze manier trachten we met het VTI van Roeselare er voor te zorgen dat elke leerling in de beste omstandigheden kan deelnemen aan het afstandsonderwijs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier