VTI Roeselare organiseert gezondheidsdagen voor eerste jaars

Workshops in VTI - Roeselare foto: het wegen van de rugzakken in de les ergonomie©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Workshops in VTI - Roeselare foto: het wegen van de rugzakken in de les ergonomie©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Ondanks de moeilijke situatie waarin een schoolorganisatie de dag van vandaag wordt gepland, zijn ze er in het VTI van Roeselare toch in geslaagd om op een coronaveilige manier gezondheidsdagen te organiseren voor alle 200 leerlingen van het eerste jaar.

EHBB : eerste hulp bij brandwonden. De leerlingen komen zowel hier op school als later in hun werkveld vaak in contact met machines die brandwonden kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld een soldeerbout, waarmee ze al vanaf het eerste jaar frequent mee werken. Tijdens de workshop leren de leerlingen over de verschillende soorten brandwonden, het herkennen en het verzorgen daarvan. Ergonomie : tijdens deze workshop krijgen de leerlingen tips hoe ze nu al voor hun rug kunnen zorgen. Ze maken kennis met verschillende soorten rugzakken. Wegen hun eigen boekentas en krijgen tips om hun boekentas rugvriendelijk te maken.

Gezond ontbijt : de leerlingen leren wat gezonde voeding is, hoe de gezondheidsdriehoek en bewegingsdriehoek in elkaar zitten. Ze passen dit allemaal toe op de belangrijkste maaltijd van de dag, namelijk het ontbijt. De leerlingen spelen ook een spel rond het gezond ontbijt. Cyberpesten : de leerlingen leren de gevaren van het internet kennen en leren ook hoe ze hiermee kunnen omgaan. Er wordt dieper ingegaan op het reageren op cyberpesten.

Faalangst : in deze workshop wordt er ingezoomd op wat faalangst is, wat het allemaal inhoudt en hoe je er voor jezelf mee kan omgaan. Er wordt sterk ingezet op het bespreekbaar maken van dit onderwerp. De leerlingen worden tijdens deze workshop letterlijk verbonden met elkaar.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.