VTI Roeselare ontvangt ochtendshow Qmusic voor Rode Neuzen Dag

Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck waren maandagochtend te gast in Roeselare © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De leerlingen van het VTI in Roeselare waren maandag extra vroeg aanwezig op school. Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck van Qmusic maakten er immers drie uur lang radio.

VTI Roeselare is een van de tien scholen in Roeselare die Rode Neuzen Dag Steunt. Op 28 en 29 november doen ze een 24-uur-durende fietsmarathon met als naam ‘Kom bollen op onze rollen’. Leerlingen kunnen ook een gokje wagen hoeveel kilometer er zal afgelegd worden in die 24 uur en er zal ook de traditionele chocomelkverkoop zijn. Afsluiten doen ze met een spaghettimaaltijd.

Om de school te bedanken voor de inzet voor Rode Neuzen Dag, kregen ze maandagochtend het bezoek van Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck, de drie gezichten van de ochtendshow op Qmusic. Ze maakten er drie uur lang radio én brachten Dimitri Wouters mee, hij zorgde voor een stevig ochtendfeestje. Geen betere start van de lesweek.

In heel Vlaanderen zijn er scholen die meewerken. Rode Neuzen Scholen hebben als doel om de mentale, fysieke én sociale weerbaarheid van de leerlingen te verhogen. Samen willen we werken aan een ‘#GenerationStronger’ want iedereen heeft wel een rugzak en niet iedereen heeft de kracht om deze leeg te maken.

Vrijdagavond is er het orgelpunt van de Rode Neuzen Dag met een groots opgezette slotshow in het Sportpaleis.

(TD)

De sfeer zat er al heel goed in maandagochtend.
De sfeer zat er al heel goed in maandagochtend.© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier