VTI Ieper krijgt 964.603 euro voor werken aan houtafdeling

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Het VTI Ieper vernieuwt in het najaar zijn houtafdeling en krijgt daarvoor 964.603 euro subsidie van de Vlaamse overheid. Het blok H zal onder andere open gemaakt worden zodat er inkijk mogelijk is van op de toekomstige grote speelplaats van de nieuwe scholencampus.

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakte een nieuw pakket investeringssubsidies voor de scholen bekend. Het VTI blijkt in Ieper met bijna een miljoen euro voor werken aan het gebouw van de houtafdeling. “We zijn heel tevreden dat onze aanvraag goedgekeurd werd”, zegt adjuct-directeur Björn Lefere. “De werken passen binnen het totaalplan voor de toekomstige scholencampus. Qua grootte is het bestaande gebouw heel geschikt voor de houtafdeling, maar vooral in ecologisch opzicht was het niet meer van deze tijd.”

“Zo is het dak momenteel helemaal nog niet geïsoleerd. De werken omvatten dus onder andere het isoleren van het dak en de muren. Er komt ook een nieuwe verwarming. Op vandaag verwarmen we nog met olie, maar dat is niet meer toegelaten, zeker niet in een houtafdeling. Er komt dan ook een hogerendementsketel met de nieuwste technieken.”

Centrale speelplaats

“Daarnaast zal ook de voorgevel open gemaakt worden zodat er inkijk mogelijk is vanuit de centrale speelplaats van de toekomstige scholencampus. Dat zal een mooi effect geven. Verder komt er ook een volledige relighting. De huidige TL-armaturen worden vervangen door ledverlichting. Ook de stofafzuiging voldoet niet meer aan de normen en wordt vernieuwd.”

De werken beginnen wellicht in het najaar. “In het beste geval kunnen we starten in september, maar oktober zal wellicht een meer realistische prognose zijn”, besluit adjunct-directeur Björn Lefere.

Andere scholen

Ook andere Ieperse scholen krijgen een stuk van de subsidietaart. Er is 165.344,92 euro voor het vervangen van de bestaande overdekte speelplaats en het vervangen van de koermuur in het Lyceum en College. Vrije Basisschool Capucienen ontvangt 30.979 euro voor de renovatie van de stookplaats. Vrije Basisschool Sint-Michiels – Sint-Vincentius krijgt 70.891 euro voor verbouwingswerken. Voor Immaculata wordt 15.066 euro voorzien voor het vervangen van toiletten en de vloer van de grootkeuken. Vrij centrum voor leerlingenbegeleiding krijgt 87.450 euro voor het inrichten van een medisch consultatiecircuit. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier