VTI-directeur Peter Schotte wordt origineel uitgewuifd

© (Foto PDC)
© (Foto PDC)
Redactie KW

Toen dinsdagmiddag in de campus Zandstraat van het VTI Brugge het brandalarm afging, verliet directeur Peter Schotte plichtbewust onmiddellijk zijn kantoor om zich naar de verzamelplaats op het voetbalveld achter de school te begeven. Het was echter opgezet spel want de leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel van de school wilden op een originele manier hun directeur uitwuiven.

Op het voetbalveld volgde na een korte toespraak van Nele Everaert, directeur zorg en ondersteuning, een reeks indrukwekkende ‘Mexican waves’ van alle leerlingen. Enkele jongens van het 5de jaar houtbewerking overhandigden ook een zelfgemaakt geschenk. Het deed de afscheidnemende directeur duidelijk deugd.

Peter Schotte verlaat op 30 juni met een goed gevoel de school waar hij 40 jaar geleden zijn onderwijsloopbaan startte. “Ik begin straks aan een nieuwe fase in mijn leven en daar kijk ik wel naar uit. Ik heb een mooie carrière in het onderwijs achter de rug, maar nu is het tijd voor andere zaken. Ik heb heel wat hobby’s en daar kan ik me nu wat meer op toeleggen. Ik wil ook nog leren golf spelen. En uiteraard zal ik ook wat klussen bij de kinderen”, vertelt Peter Schotte.

De man uit Sint-Andries die steeds met de fiets naar school kwam, was iemand die graag tussen de leerlingen stond en hen ook vrij goed kende. “Ik vind het belangrijk dat jonge gasten die hier vaak ontmoedigd toekomen alle kansen krijgen om open te bloeien. De waardering die je dan krijgt, is vaak aandoenlijk. Pubers zijn doorheen de jaren eigenlijk ook niet veel veranderd. Het is belangrijk om streng te zijn als het moet en hen te steunen wanneer ze je nodig hebben. Dat was altijd mijn manier van omgaan met de leerlingen. Ik denk dat ik een vriendelijke leider was voor iedereen hier op school”, besluit Peter Schotte. (PDC)