VSZO overhandigt verenigingsvlag aan Oostendse heemkring De Plate

V.l.n.r. Daniël Mensaert, Freddy Theys, Donald Vanbaelenbergh, Jean-Pierre Mahieu, Dirk Vanoverschelde van VSZO met Voorzitter Jean-Pierre Falise van De Plate en Adriën Barbé zowel VSZO-lid als bestuurslid van de De Plate. © PC
Redactie KW

De Vriendenkring der Scheepswerktuigkundigen van het Zeewezen Oostende (VSZO) heeft zichzelf ontbonden na 69 jaar activiteit.

De scheepswerktuigkundigen of ‘machinisten’ van de staatsrederij en vanaf 1971 de RMT verenigden zich in 1951 als VSZO en in 1980was hun ledenaantal gestegen tot boven de 200. De VSZO bleef ook actief na het opdoeken van de Oostende-Doverlijn in 1997. Zo hielp devriendenkring tot vandaag bij de organisatie van de jaarlijkse reünie van ex-RMT-ers.

“Bij de groep van werktuigkundigen was er altijd een goede verstandhouding. Het was eerder een club van vrienden die de belangen van de werktuigkundigen behartigde”, zegt de laatste voorzitter Dirk Vanoverschelde. Nu heeft de VSZO haar verenigingsvlag uit 1953 overhandigd aan heemkring De Plate die er een plaatsje voor veil heeft in haar ruimte met scheepsmaquettes van de Oostende-doverlijn.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier