Vrouwelijke tandem runt voortaan wielercafé Den Heirweg

Wendy Vandenberghe en Maria Dullaert van Den Heirweg. "We begrijpen elkaar zonder woorden en streven hetzelfde doel na. Den Heirweg is meer dan een wielercafé." © foto BC
Redactie KW

Wielercafé Den Heirweg wordt vanaf nu gerund door een vrouwelijke tandem. Zaakvoerster Wendy Vandenberghe heeft de krachten gebundeld met Maria Dullaert. “We willen Den Heirweg laten uitgroeien tot het grootste en het beste café van Zedelgem”, klinkt het ambitieus.

Maria Dullaert (59) is geen onbekende in de Zedelgemse horeca. Van 2006 tot eind 2012 hield ze café Metropool open in de schaduw van het gemeentehuis. Dat café werd daarna omgedoopt tot Cartouche. “Ik ben met het café gestopt omdat ik meer tijd wou vrijmaken voor de kleinkinderen. Ik heb zes jaar in een rusthuis gewerkt, maar nu de kleinkinderen groter zijn, kriebelde het om terug te keren naar de horeca, mijn passie. En aangezien Den Heirweg gesloten is op woensdagnamiddag, kan ik nog steeds tijd vrijmaken voor de kleinkinderen”, begint Maria.

Wielercafé

In Wendy Vandenberghe (44), al sinds 2006 zaakvoerster van café Den Heirweg in de Snellegemsestraat, vond ze de ideale partner in crime. “Ik was zelf op zoek naar een oplossing om het café langer open te houden. Den Heirweg was al vollen bak een wielercafé, maar het café biedt nog zoveel meer mogelijkheden. En die wou ik benutten”, vervolgt Wendy. “Met Maria mee aan het roer kunnen we allebei onze ambities waarmaken. We zijn nog maar pas samen bezig, maar we zijn nu al helemaal op elkaar ingespeeld en vullen elkaar aan. We begrijpen elkaar zonder woorden. We streven ook hetzelfde doel na: we willen Den Heirweg laten uitgroeien tot het grootste en beste café van Zedelgem.”

Voortaan sluit het café niet meer om 18 uur, maar wel om 21 uur. “Ik begin ‘s morgens, Maria komt er ‘s middags bij en sluit ‘s avonds. Nog een extra troef, is dat onze eetkaart veel uitgebreider is geworden. Maria kan heerlijk koken en vult ons bestaande aanbod aan met omeletten, toast zalm en verse pannenkoeken waaronder haar speciale Maria’ Pannekoeke met appeltjes en ijs. Den Heirweg zal zeker niet onverminderd inzetten op wielrenners, maar vanaf nu zullen hier ‘s avonds bijvoorbeeld ook voetbalwedstrijden te zien zijn. Maar niet alleen sporters en sportliefhebbers zullen hier aan hun trekken komen. In Den Heirweg is iedereen welkom.”

Miss Flandrienne

Nu Maria mee in de zaak is gestapt, zal Wendy wat meer tijd kunnen besteden aan haar andere passie: wielrennen. Den Heirweg heeft zijn eigen wielerclub en Wendy is ook aangesloten bij Martini Racing Ciclismo, een wielertoeristenclub voor mensen uit de horeca. En dan is er nóg een nieuwe uitdaging. “Ik doe mee aan de verkiezing Miss Flandrienne van de Vlaamse Wielrijdersbond. We zijn met zes kandidates en eind dit jaar volgt de ontknoping. Spannend”, besluit Wendy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier