Vrouw vrijgesproken voor 312.000 euro onrechtmatig loon bij Brugse vzw

Redactie KW

De voormalig secretaris van de Vereniging voor Openbaar Groen is door de Brugse correctionele rechtbank tot drie maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor valsheid in geschrifte.

De vrouw bracht onkosten ter waarde van 20.000 euro onterecht in. Voor het uitkeren van 312.000 euro onrechtmatig loon werd ze vrijgesproken.

Monica L. was jarenlang actief binnen de Brugse vzw. Bij financiële problemen werd in 2008 een revisor aangesteld. Toen zou gebleken zijn dat de vrouw zichzelf al tien jaar lang te veel loon uitbetaald had. Volgens de vzw ging het om een bedrag van 312.000 euro. De beklaagde zou bovendien ook nog 75.000 euro aan onkosten onterecht ingebracht hebben.

Via andere werknemer voor de rechter

De vrouw betwist alle tenlasteleggingen met klem. Volgens de verdediging waren de notulen van de vzw wel vaker onvolledig, niet enkel als het over haar loonsverhogingen ging. “Er waren ook geen notulen toen ze vier vijfde begon te werken. Maar als het omgekeerde gebeurt, dan is het plots fraude”, aldus meester Demeulenaere. De advocaat van L. legde ook uit dat de Vereniging voor Openbaar Groen al lang met financiële problemen kampte. Hierdoor vreesde een andere werknemer voor zijn job, waarop hij met het verhaal naar de politiek stapte.

De rechtbank oordeelde dat het onrechtmatig uitkeren van loon niet bewezen is. De onterechte onkosten werden van 75.000 euro naar ongeveer 20.000 euro herleid. Dat bedrag zal de beklaagde aan de burgerlijke partij moeten terugbetalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier