Vrouw steekt liefdesrivale neer in Brugge

De buren hoorden iemand om hulp roepen.
Redactie KW

In de Karel de Stoutelaan in Brugge vond woensdagmorgen een steekpartij plaats. Kelly J. (37) werd neergestoken door haar liefdesrivale Sandra V. (43). Dat gebeurde in het appartement van die eerste. De twee leefden al een tijdje op voet van oorlog omdat Kelly J. een relatie had met de ex van Sandra V. “Een liefdessituatie” noemt het parket van Brugge het.

Sandra V. (43) uit Koekelare reed woensdagmorgen naar het appartement van haar liefdesrivale Kelly J. (37) in de Karel de Stoutelaan in Brugge. Goed voor een ritje van 27 kilometer.

De moeder van vier kinderen kon het niet verkroppen dat Kelly J. een relatie begon met haar ex-vriend Frédéric B. In het appartement liep het helemaal uit de hand. Ze diende het slachtoffer enkele messteken uit en vluchtte daarna weg. Kelly J. bleef bebloed en in levensgevaar achter. Sandra V. sprong terug in haar wagen en ging naar haar werk in Koekelare. Daar werd ze enkele uren na de steekpartij door de politie gearresteerd.

Verdacht van poging tot moord

De vrouw verscheen donderdagmiddag voor de onderzoeksrechter in Brugge. Haar advocaat Bram Elyn – werkzaam voor het kantoor Depla, Dekeyzer en Lantsoght – houdt de lippen stijf op elkaar over het onderzoek. “Ik kan enkel bevestigen dat ze is aangehouden op verdenking van poging tot moord”, zeg hij. “Dinsdag zal ze voor de raadkamer in Brugge verschijnen. En die zal dan beslissen of ze een maand langer in de cel blijft of niet.”

De steekpartij zette het appartementsblok in de wijk Kristus-Koning in Brugge woensdagmorgen op z’n kop. “Ik ben in elkaar geslagen.” Dat zei Kelly J. tegen haar buren toen die op haar hulpgeroep van op het gelijkvloers af kwamen. Al bleek dat een understatement, want ze was even voordien met een mes neergestoken. De vrouw was dan ook hevig aan het bloeden.

“Ik hoorde plots lawaai”, zegt een buurvrouw. “Ik dacht eerst aan spelende kinderen, maar toen riep iemand duidelijk “help” hier beneden. Dus ik ging kijken en daar stond ze. Ze was er erg aan toe, maar kon wel nog praten. Ze zocht steun in de deuropening. En stond voorover gebogen. Wellicht had ze zelf nog de hulpdiensten kunnen bellen. Want de ziekenwagen kwam bijna onmiddellijk daarna.” De hulpdiensten dienden het slachtoffer meteen de eerste zorgen toe. Haar toestand was levensbedreigend toen ze naar het ziekenhuis werd overgebracht. De politie kwam ook snel ter plaatse, maar de dader was al gevlucht.

levensgevaar snel geweken

Kelly J. woont al enkele jaren in het appartementsgebouw in de Karel de Stoutelaan in Kristus Koning, een wijk in Brugge. Sinds kort woont ook haar vriend Frederic B. officieus bij haar in. Al was die er volgens buren niet zo heel erg vaak te zien. Waarom Sandra V. woensdagmorgen naar het appartement van haar slachtoffer afzakte, is momenteel nog niet duidelijk. De vrouw – een gescheiden moeder van vier kinderen – had voordien een relatie met Frederic B. Dat zou dan ook aan de oorsprong van de feiten liggen. Zij werd kort na de feiten verhoord, maar klapte al snel dicht.

In het ziekenhuis bleek snel dat de toestand van het slachtoffer zich stabiliseerde. Volgens het parket was het levensgevaar dan ook snel geweken. De hele dag was de politie er met sporenonderzoek bezig. Volgens sommige bronnen werden er acht messteken uitgedeeld, maar dat werd nog niet bevestigd. Het is nu afwachten hoe haar situatie evolueert. Het slachtoffer kon voorlopig dan ook nog niet uitgebreid verhoord worden.

(TL/JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.