Vrouw riskeert effectieve celstraf voor jarenlange belaging buren in Oostduinkerke

© JH
Redactie KW

Een vrouw van middelbare leeftijd riskeert een effectieve celstraf na jarenlange belaging van haar buren. De burenruzies begonnen na twee bouwdossiers. “Sindsdien belaagt ze iedereen door te gluren en te staren.”

Alhoewel de vrouw afkomstig is uit Kortrijk vonden de feiten de afgelopen jaren allemaal plaats in Oostduinkerke. M.M. en haar man verhuren er immers sinds 2011 een gerenoveerde vakantiewoning in de Kruipwilgendreef. Twee jaar later kochten ze ook een stuk bouwgrond om de hoek, in de Paardebloemstraat. Omdat de buurman van dat stuk grond niet akkoord ging met de plannen tekende hij meermaals met succes bezwaar aan. Ook toen de bouwvergunning daadwerkelijk werd toegekend kon hij dit in beroep ongedaan laten maken. Dat leidde tot een volledig verzuurde relatie. Maar ook met de buren van de vakantiewoning is de relatie volledig bekoeld en ook hier begonnen de problemen met een bouwdossier. Het leidde de afgelopen vier jaar volgens de buren en de procureur tot een zware vorm van belaging.

Specialiste in het staren

“Al vier jaar zijn die mensen slachtoffer van een heel intimiderende vorm van belaging”, stelt de advocaat van de buren van de vakantiewoning. “M.M. laat niet na om meermaals de privégrond te betreden en door het keukenraam of andere ramen te gluren. Ze stoort hen in hun intimiteit. Of ze staart hen of bezoekers de hele tijd aan vanuit haar tuin. Dat vat het samen: die vrouw is specialiste in het staren. En dat lange tijd aan een stuk. Het leidt tot heel veel stress. Maar het gaat nog verder: ze maak te pas en te onpas filmpjes, zelfs als iemand meubels komt leveren. Ze provoceert ostentatief.”

Zij eisen elk 2.500 euro. De buurman naast de bouwgrond vraagt 1.000 euro. “Ze kan niet verkroppen dat ze ongelijk kreeg in het bouwdossier. Ze daagt hem dan uit en belde zelfs zijn werkgever op om hem zwart te maken. Of ze verspert de oprit en gaat zelfs pal achter hun wagen staan. De hele buurt heeft er last van. De wijkagent ging zelfs al 30 maal langs, tevergeefs.” De procureur sprak van hardnekkig gedrag. “Er valt totaal niet te werken met die vrouw. Ze is dominant en manipulatief. De justitie-assistent had er zelfs schrik van. Ik vraag een effectieve celstraf en 1.400 euro boete.”

Theatrale slachtofferrol

Meester Ascrawat vroeg namens M.M. de vrijspraak. “Het zijn belachelijke argumenten. Die vrouw is maar af en toe in haar vakantiewoning voor de opkuis. Als ze door eens te kijken effectief in de cel kan belanden moet je heel wat gevangenissen bijbouwen.” Ook M.M. kreeg het woord, maar werd snel de mond gesnoerd door de rechter. Ze begon nogal theatraal te zuchten en snikken. “U moet hier geen slachtoffer komen spelen want u bent de beklaagde. Dit is geen normaal gedrag op een zitting”, sprak de rechter. Vonnis op 26 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier