Vrouw gaat door het lint in winkelstraat en trekt haar uit van politievrouw

Het incident speelde zich af in het afgebakende winkelcentrum van Blankenberge. © WK
Redactie KW

In Blankenberge heeft zich woensdagnamiddag een incident voorgedaan bij de toegangspoorten van een winkelstraat. Dat meldt Philip Denoyette, woordvoerder van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke. Een vrouw ging helemaal door het lint en trok zelfs plukken haar van een politievrouw uit.

De feiten deden zich rond 15.30 uur voor aan een van de poorten die toegang geven tot het afgebakende winkelcentrum van Blankenberge. Op dergelijke plaatsen worden stewards ingezet om ervoor te zorgen dat de coronarichtlijnen nageleefd worden. Een vrouw wilde de aanwijzingen van de stewards echter niet opvolgen.

Wild slaan

Een politiepatrouille sprak de vrouw aan op haar gedrag, maar dat viel blijkbaar niet in goede aarde. “De dame wenste zich niet te laten identificeren en begon plots wild om zich heen te slaan en te schoppen”, aldus commissaris Philip Denoyette. Tijdens de schermutseling greep ze ook het haar van een vrouwelijke agente vast. “Ze gebruikte daarbij zoveel geweld dat de vrouw hele plukken haar bij de collega uittrok.”

Uiteindelijk kon de vrouw toch geboeid worden. Ze werd bestuurlijk aangehouden wegens verstoring van de openbare orde en zal zich wellicht later nog voor het gebruikte geweld moeten verantwoorden. (belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten