Vrouw die Gistelse fruitboer doodstak krijgt vier maanden cel voor drugsbezit in gevangenis

Redactie KW

Een Antwerpse vrouw die begin 2012 in Gistel haar partner om het leven bracht met een koksmes heeft vier maanden cel gekregen voor drugsbezit in de Brugse gevangenis.

In de nacht van 23 op 24 februari vorig jaar ontdekten cipiers een kleine hoeveelheid amfetamines onder de matras van Leila M. (39). Enkele dagen later werd ook nog een kleine hoeveelheid speed in haar schoen aangetroffen. M. loog aanvankelijk dat de drugs van haar celgenote waren. “Een paniekreactie”, pleitte haar advocate tijdens het proces in de Brugse rechtbank. “Ze vreesde dat haar reclassering in het gedrang zou komen. Nu gebruikt ze geen drugs meer, enkel nog voorgeschreven medicatie. Die heeft ze nodig omdat ze de feiten in Gistel nog niet heeft kunnen verwerken.”

Leila M. bracht in januari 2012 haar partner Patrick De Ketelaere (42) met één messteek in de linkerzij om het leven. Het hart van de Gistelse fruitboer werd daarbij doorboord, maar het Brugse assisenhof achtte het oogmerk om te doden niet bewezen. De Antwerpse, die met een drankverslaving kampte, kreeg in juni 2014 tien jaar cel voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier