Vrouw belt 2.622 keer naar de Knokse politie en riskeert nu tien maanden cel

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 47-jarige vrouw uit Knokke-Heist riskeert in de Brugse rechtbank tien maanden cel voor belaging van de politie.

Geluidsoverlast, kinderen die “belletje trek” doen, een ingebeelde besmetting met corona tot zelfs een vermeende achtervolging: A.V. had altijd wel een reden klaar om de hulp in te roepen van de arm der wet. Volgens de procureur pleegde ze op vier jaar tijd liefst 2.622 telefoontjes naar de politie. “Mevrouw staal al sinds jaar en dag bij de lokale politie gekend als veelbeller “, verduidelijkte ze. “Het ging zelfs zo ver dat de reguliere werking bij momenten in het gedrang kwam.”

Mentale problemen

In 2017 belde A.V. 403 keer naar de politie, in 2018 pleegde ze 842 telefoontjes. Toen de teller in de zomer van 2019 alweer op 388 stond werd A.V. voor een eerste keer verhoord en aangemaand om haar gedrag te veranderen. “Maar tussen 1 januari en 9 april vorig jaar noteerden we opnieuw 989 telefoontjes”, vervolgde de procureur. “Ook in januari dit jaar viel ze de politie lastig. Ze heeft een ernstig signaal nodig.”

Volgens de verdediging voelde A.V. zich niet op haar gemak in de buurt waar ze woonde. “Ze kampt met mentale problemen en heeft het moeilijk om de zaken in een juist perspectief te zien”, pleitte de advocate van A.V.. “Ze staat dan ook onder bewindvoering.”

De uitspraak volgt op 6 mei. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.