Vroegere Wevelgemse rusthuissite wordt speel- en groenzone

Jozef Noppe van de sportdienst, Bart Seynhaeve en Geert Delaere van de groendienst, OCMW-voorzitter Frank Acke en OCMW-secretaris Stefaan Oosthuyse zijn trots op de nieuwe speel- en groenzone Ter Meersch. Voor de bewoners van de nabije assistentiewoningen zal het voor heel wat leven in de brouwerij zorgen. © SLW
Redactie KW

Tussen de SPWE basisschool, het OCMW, wzc Sint-Camillus en de assistentiewoningen Ter Meersch in heeft het gemeentebestuur een mooie groenzone aangelegd met heel wat spelfaciliteiten. Die zijn vrij te gebruiken of kunnen gratis gereserveerd worden. Door haar ligging kan Ter Meersch een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud.

Het gemeentebestuur koos ervoor om de ruimte die vrijkwam na het verdwijnen van rusthuis Ter Mote, waar tijdelijk de bibliotheek huisde, groen in te kleuren. Zaterdag vindt de feestelijke opening plaats van Ter Meersch, een speel- en groenzone.

“Dit concept is nieuw in Wevelgem”, getuigt OCMW-voorzitter Frank Acke. “De zone is vrij toegankelijk. Er staan banken waar bijvoorbeeld grootouders die hun kinderen aan school oppikken, even kunnen verpozen voor ze naar huis gaan. Het biedt extra recreatiemogelijkheden voor de jeugdbewegingen. Bovendien is het heel dichtbij en dus toegankelijk voor de inwoners van de assistentiewoningen Ter Meersch en het woonzorgcentrum Sint-Camillus.”

Kippenren

Het stukje groen in de Deken Jonckheerestraat kan inderdaad een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud. Vanzelfsprekend vind je er een grote oppervlakte gras, er is gelegenheid voor een barbecue en er zijn speeltuigen voor de kleinsten die ongetwijfeld ook geboeid zullen zijn door de kippenren. Verder zijn er ook petanquevelden en kan er kubb-materiaal ontleend worden. Tijdens de openingsuren van het OCMW kan het sanitair van het OCMW gebruikt worden.

Wie weet vinden we er een mix van jong en oud. De zone is vrij toegankelijk als ze niet gereserveerd is”, aldus Frank Acke. “Het reserveren van de terreinen kan zowel door een individu, een groep vrienden als een vereniging en is gratis.”

Kubb en petanque

Er zijn vier petanquevelden en drie kubb-terreinen. Reserveren kan via 056 43 35 60 of in de Vanackerestraat 16 bij de sportdienst waar ook petanqueballen of kubbspelen te huur worden aangeboden. Een kubb-set huren kost 2,5 euro, een petanqueset 0,25 euro. “Je kan één of meerdere terreinen reserveren”, licht Jozef Noppe van de sportdienst toe. “Dat kan ook voor meerdere dagen of telkens een welbepaalde dag in de week. De reservaties kunnen geraadpleegd worden op de gemeentelijke website. Op dinsdag hangen we de weekreservaties uit ter plaatse. Zo is er geen discussie over wie op dat moment de terreinen mag gebruiken.”

Ter Meersch wordt plechtig en sportief geopend op zaterdag 28 april. De KSA komt er een activiteit organiseren en er is een klein kubb- en petanquetornooi. Voor de inwoners van de wzc’s, de buurtbewoners en de jeugdverenigingen wordt het meteen een aangename kennismaking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier