Vroegere directeur gemeentelijke basisschool in Schuiferskapelle Paul Duthoit is overleden

Redactie KW

Paul Duthoit is overleden op maandag 30 maart. Paul was gewezen schoolhoofd en leerkracht van de gemeenteschool en zette zich ten volle in voor het Tieltse sportleven en bij tal van verenigingen.

Paul Duthoit is op maandag 30 maart overleden aan de leeftijd van 87 jaar in het woonzorgcentrum Deken Darras in Tielt. Hij werd in Tielt geboren op 10 mei 1932 en was de echtgenoot van Annie Huys. Paul was een heel sociaal en joviaal persoon. Tijdens zijn loopbaan was hij leerkracht in de gemeentelijke basisschool van Schuiferskapelle. Later werd hij zelfs een gedreven directeur.

Hij zette zich dag op dag in voor zijn leerlingen en het onderwijzend team. Paul zette zich ook in bij vele zaken in het Tieltse waaronder het sportleven. Hij was gewezen lid van de Sportraad van Tielt. Bij de badmintonclub van Tielt was hij de allereerste voorzitter en medestichter. Jarenlang vervulde hij de taak als voorzitter. Bij de karbijnschietclub De Paradijsschutters was hij actief als bestuurslid. Dat deed hij ook jarenlang. Naast het sportieve gedeelte lag het verenigingsleven hen nauw aan het hart. Het sociaal contact en een zinvolle vrijetijdsbesteding vond hij belangrijk. Hij was stichtend lid van het bebloemingscomité van Schuiferskapelle, gewezen bestuurslid van de Gezindsbond, gewezen bestuurslid van de KWB en lid van Okra.

Paul was vader van twee kinderen. Bart (Judith Van Hoe) en Wim (Hilde Snauwaert). Hij was opa van zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Als gevolg van de genomen maatregelen door de overheid in verband met het Coronavirus, vond de uitvaartplechtigheid plaats in beperkte familiale kring. Na de dienst volgde de plaatsing van de urne in de urnenkelder op de begraafplaats van Schuiferskapelle. Online condoleren en je steun betuigen kan via www.bockelandt.be.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier