https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vroegere bezielers geven aanzet tot herstart jeugdhuis De Kernelle

De organisatoren van Vintage Kernelle met Wim Moyaert, Bjorn Desmet, Jeroen Vullers, Kevin Vanden Buverie, Lander Desmet, Billy Demaeght en Tom Spiessens alias dj Woestie (zittend). © gf
Redactie KW

Zit er dan toch nog een nieuw leven aan te komen voor jeugdhuis De Kernelle? Als het van minivoetbalclub De Argentijntjes en dj Woestie afhangt wel. De reanimatie start vrijdag 10 september ter gelegenheid van de kermis.

Dan slaan MVC De Argentijntjes en dj Woestie (Tom Spiessens) de handen in elkaar voor de organisatie van Vintage Kernelle. “Op vrijdagavond was er eigenlijk nog niks gepland voor de septemberkermis, zodat wij uit liefde voor ons vroegere jeugdhuis in het gat zijn gesprongen”, zegt Billy Demaeght, secretaris van MVC De Argentijntjes. “Wij brachten er tussen 2000 en 2010 een groot deel van onze jeugd door en ik stond zelf nog achter de tapkraan. Mijn vrouw Heleen Vullers was voorzitter.”

Tegenwoordig is het pand van De Kernelle in handen van de gemeente. Het kan worden afgehuurd voor feestjes, maar De Argentijntjes en dj Woestie hebben de moed niet opgegeven om De Kernelle uit z’n as te laten herrijzen. Eerste aanzet is vrijdagavond. Vanaf 18 uur staan enkele vroegere huis-dj’s achter de draaitafels en vanaf middernacht verzorgt dj Woestie de afsluitende fuif in De Kernelle, die uitgebreid wordt met een tent. “De avond staat in het teken van herinneringen ophalen en de jeugdhuissfeer van weleer nog eens opsnuiven. Wie weet zijn er jongeren die goesting krijgen om er weer voor te gaan? Ik weet zeker dat genoeg oud-bestuursleden af en toe een handje zouden toesteken.”

“Door de opbrengst van onze Kernelle-avond opzij te zetten als startkapitaal, geven we geïnteresseerden alvast een duwtje in de rug. Het jeugdhuis verdient gewoon een nieuwe toekomst en de Dentergemse jongeren een plek dicht bij huis om elkaar te ontmoeten. En wat zou de vrijdag van de septemberkermis ook zijn zonder feestje?”

De toegang is gratis. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.