https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrijzinnige gemeenschap en Willemsfonds schenken samen 10.000 euro aan Tejo

© foto JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Afgevaardigden van de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen en het Willemsfonds schonken samen bijna 10.000 euro aan het Vlaamse project TEJO, wat staat voor Therapeuten voor Jongeren.

Diverse vrijzinnige organisaties in de provincie zamelden in het kader van Music For Life samen 5.865 euro in ten voordele van TEJO. Ze deden dit via de verkoop van diverse artikelen zoals huisgemaakte choco, advokaat en wafels en met de opbrengst van activiteiten waaronder de Warmste Closet Sale, een beurs voor tweedehandskleding. Vrijwilligers en personeelsleden van huizenvandeMens, vrijzinnige ontmoetingscentra en verenigen zetten hier samen hun schouders onder. Het Willemsfonds opteerde om hun bier ‘Wijze Willem’ te verkopen. “We hebben dat pittig blond biertje speciaal laten brouwen”, duidt voorzitter Vincent Lagae van Willemsfonds Kortrijk. “De opbrengst bedroeg 4.000 euro.”

In totaal kreeg TEJO vanuit de vrijzinnige gemeenschap zo een kleine 10.000 euro, waarmee ze een mooie duw in de rug krijgen. TEJO is een organisatie die therapeutische begeleiding biedt aan jongeren tussen 10 en 20 jaar: gratis, anoniem en laagdrempelig. “Hiervoor zetten professionele therapeuten zich op vrijwillige basis in. Wanneer jongeren met psychische problemen kampen, krijgen ze vaak niet de juiste hulp, omdat privétherapie duur is, de wachtlijsten lang en de drempel ernaartoe hoog. TEJO volgt dringende hulpvragen op, helpt in een vroeg stadium en biedt een plek waar er in alle rust naar de jongeren geluisterd wordt”, duidt voorzitter Jo Devoldere van TEJO Kortrijk.

Solidaire samenleving

De gift is ten behoeve van de vijf TEJO-huizen in de provincie: Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende en Roeselare. “TEJO heeft heel wat kosten. Dit voor verzekeringen, water, verwarming en elektriciteit, ICT-kosten, publiciteit”, aldus Jo Devoldere. “En er is een groeiende vraag naar gesprekken. Daarom wil TEJO de openingsuren uitbreiden, extra therapeutisch materiaal aankopen en extra therapieruimte inrichten. Daar is geld voor nodig en de vrijzinnige gemeenschap wil ons hierin steunen.Wij zijn dankbaar voor deze steun. Alle TEJO-huizen zijn aparte vzw’s die zorgen voor hun eigen werking. In Kortrijk is de grootse kost bijvoorbeeld onze huur en verwarming.”

Lore en Kenzy, consulenten van het huisvandeMens: “Wij staan volledig achter de missie van TEJO. We vinden dat jongeren recht hebben op toegankelijke hulpverlening en steunen daarom deze organisatie. We zijn begaan met het welzijn van kinderen en jongeren en dragen graag bij aan een warme en solidaire samenleving.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten